Operation Rubicon

2020-02-12

Nawwwwh.....

" Än i dag är dokumenten hemligstämplade och operationen beskrivs som en av de mest välbevarade hemligheterna under Kalla kriget.

Operationen skulle senare gå under namnet ”Rubicon” och Sverige var ett av minst fyra länder – tillsammans med Israel, Schweiz och Storbritannien – som kände till den eller mottog hemlig information från USA och Västtyskland. "

BTW:

Att korsa Rubicon har blivit ett uttryck för att man stålsätter sig och inte ämnar eller kan vända om. Floden var under Romarriket gränsflod mellan den romerska provinsen Gallia Cisalpina och Italien, som utgjorde rikets hjärtpunkt. Julius Caesar korsade floden medvetet år 49 f.Kr., och startade därigenom inbördeskrig. Den romerske historikern Suetonius skriver att Caesar vid detta tillfälle yttrade de nu berömda orden alea iacta est,[1] "tärningen är kastad". Detta har sedan denna tidpunkt signalerat att ett oåterkalleligt steg tagits.

Det är så dumt så att man baxnar nu.

expressen.se
Bolaget Crypto AG tjänade miljoner på att sälja krypteringsverktyg.…
Bolaget Crypto AG tjänade miljoner på att sälja krypteringsverktyg. Regeringar över hela världen köpte företagets tjänster för att dölja sina kommunikationer med spioner och soldater. I själva verket ägdes företaget i hemlighet av amerikanska och tyska underrättelsetjänsterna CIA och ...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram