Penningmakten I Sverige

2019-10-29

9EE630CF-0108-4D83-8277-4DB1B48BD4CC.jpeg
För att påminna lite om hur invecklat enkel penningmakten i Sverige är:

Ian och Lukas Lundin är kusiner med Marcus "Husky" Wallenberg, släkten som äger 44% av Stockholmsbörsen och kontrollerar Handelshögskolan i Stockholm.

I detta ägarskap ingår bland annat Investor, Astra Zeneca, ABB, Ericsson, Atlas Copco, SEB, SKF, Electrolux, Stora Enso, Husqvarna, Saab, Swedish Orphan Biovitrum, SAS, Nasdaq OMX, Wärtsilä, Foundation Asset Managment, Bergvik Skog, Boston Power, Asia Capital Reinsurance Group och delar av riskkapitalbolaget EQT (som äger delar av ISS, Scandic Hotels, m fl).

Enbart ägandet av SEB innebär att släkten kontrollerar de bankkonton som svenska staten och dess myndigheter använder genom det avtal som Riksgälden har med SEB.

Marcus "Husky" Wallenberg är också gift med Fanny Sachs, från den mäktiga finansfamiljen Sachs, grundare av bland annat Nordiska Kompaniet (NK). Fannys två döttrar är i sin tur ingifta i den mäktiga Bonnierfamiljen och Dinkelspielfamiljen.

Fanny Sachs bror, Daniel Sachs är VD och styrelseledamot i Proventus AB, ett familjeägt investeringsbolag. Genom Daniel Sachs Foundation är han engagerad i öppenhet, kultur, mångfald och demokratisk utveckling. Efter att ha initierat ”Höj Rösten” ungdomsröstmobiliseringskampanj, grundade han en icke-partisk politisk skola för att få nya och olika röster i etablerad politik.
Sachs är medlem i panelen av ledande rådgivare till Kungliga institutet för internationella frågor i Chatham House och även en rådsmedlem i Europeiska rådet om utrikesförbindelser. Han är aktiv inom konsten, inklusive filmproduktion, genom kärnfilm
Dessutom ska” Daniel Sachs befunnits ha fått ett bidrag från Soros för att bekämpa ”nationalism” under parlamentsvalet 2014. År 2014 delades miljontals dollar ut till olika europeiska organisationer av Open Society i ett försök att manipulera resultatet av de val som hölls i Europa det året.

I Bonnierfamiljens kontroll finns bland annat Dagens Nyheter, Expressen, GT, Kvällsposten, Sydsvenskan, Dagens industri, TV4, SF Bio, Veckans Affärer, Resumé, Dagens Medicin, Adlibris, National Geophrafic, Illustrerad Vetenskap, Månadens Affärer (Bizniz), Svensk Filmindustri, Stockholm City (City-tidningarna), Carlsen Comics, Discshop.se, Göteborgstidningen, bokförlaget Forum, tidningen Gravid, med flera...

Emellan dessa finns oerhört många band till övriga näringsliv och politik. Bland annat arbetar (idag synligt) Anders Borg för finansfamiljen Sachs bolag Goldman-Sachs, liksom Sveriges tidigare närings-, utbildnings-, skol-, skatte-, bostads-, och (biträdande) finansminister Thomas Östros (nu anställd av IMF) arbetade som VD för Bankföreningen där han företrädde banker som SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank.

Så frågan är om inte familjen Lundin, Bonnier, Sachs och Wallenberg helt enkelt lyckats med att infiltrera hela det svenska rättssystemet också.

#KunskapÄrMakt #MaktÄrKraftAttBrytaMotstånd #BeväpnaErMedOrd #DeFria

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram