Tillbakablick

2019-10-22

Det var väl så det var ja.

E1545FE8-C7BC-42BB-9703-E23014B1FB72
22 oktober 2013

Historiker som ser tillbaka på dessa märkliga år av suspenderad eftertanke kommer att förundras över hur länge som detta kreditbaserade imperium av girighet, lyckades med konststycket att hålla sina hjul rullande efter det att dess motor dog.

Att vara i nedförsbacken är ju ofta tillräckligt för att få igång allt. Man skulle därför kunna tro att människor i detta land nu skulle vara som en tryckkokare inför förmörkelsen av sin framtid, men det verkar fortfarande närmast som om de framgångsrikt har blivit lobotomerade med mobiltelefoner - med endorfinkickar som släpar dem mellan textmeddelanden, eller porr. Bröd och skådespel.

Du kan vara säker på att det kommer att bli en uppresning från all denna intellektuella avdrift och anomi och när den kommer, så kommer den att vara dramatisk. Liksom nu det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet, så är den finansiella ekonomin nu död, men den har bara inte fått nyheten ännu. Men den blir strax varse.

Jag har nämligen inte bara lite svårt att se till exempel den svenska bankexponeringen i Baltikum, som någonting som inte kommer att påverkas av en upplösning av Euron vilket anfördes från Franskt håll under igårdagen, och för att nu bara inte tala om den finansiella hyperinflation som nu redovisas i London. Den skapar ju inte precis mindre stagflation med sin sänkning av kreditomsättningshastigheten.

Systemet dödade sig själv, genom att dela upp människor i polariserande fraktioner.

- en växande fraktion eller svans av "vetaingentingare" fullt upptagna med skylla på syndabockar för sin egen bristande självbetraktelse,

som motsats till

- en krympande fraktion av sklerotiska parasitiska alltmer feta grisar med en ännu mer undermålig självkänsla, som pompöst yttrade sig i att de var alltför omoraliskt skygga och giriga för att engagera sig i nödsituationerna för dagen.

Allt fler måste bli allt fattigare för att allt färre skall få det mycket bättre, detta är det innevarande systemets inneboende karaktärsmässiga funktion.

Vad som händer med de politiskt valda moraliska haverister till människor, dessa politiker, vilka i princip mangrant har satt till egen främsta uppgift att göra människor till "vetaingentingare" för att på så sätt kunna upprätthålla detta system och för att på så sätt även kunna maximera sig egen enskilda nytta, vad som händer med dem, blir det spännande att se när "vetaingentingarna" vaknar och blir vetare.

God morgon

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram