Märklig Metakognition I SvD

2019-05-30

En mycket mycket märklig artikel i SvD.....

Skribenten måste ju rimligtvis känna till att Donald Trump bekämpar den Djupa Staten, precis som att att hon måste känna till att Donald Trump har byggt enorma byggnader i exempelvis New York, vilket kräver en väldig mängd strategisk planläggning med en närmast oräknelig massa tidsaxlar över olika flödesförlopp, vilka skall koordineras över tid och rum.

Att medveten medvetenhet - tanken om tanken, kallas metakognition på psykologprosa kanske inte så väl känt i allmänhet, men varför nu då helt plötsligt ens börja torgföra betydelsen av begreppets innebörd som funktion?

Att den breda massan som omtalas i artikeln inte har den mer utvecklade metakognitionen står väl hyfsat klart för en alltmer växande massa av människor idag och om man tar vad som betyder mest för de flesta människor, alltså pengar - som exempel och ser till vad som pengar är för någonting till sin inneboende funktion, vilket med tiden alltmer styr vad pengar gör, så blir det ju närmast obegripligt att artikeln skulle publiceras? Om människor hade begripit hus det valutafinansiella systemet fungerar - och systemet verkligen hade haft en mekaniskt långsiktigt hållbar funktion - så hade det inte varit nödvändigt med mediernas opinionsbildning och man hade inte behövt att göra om systemet och så vidare

Här erkänner man alltså i princip öppet att befolkningen har fördummats och inte begriper i princip någonting alls, inte ens ifråga om vad som är det viktigaste i människors tillvaro enligt många människors känslogrundande värderingar i vårt exempel?

Har SvD fått ett oemotståndligt erbjudande...

SVD.SE
KOMMENTAR. Det är lätt att skratta åt människor som överskattar sin egen förmåga. Men Dunning-Kruger-effekten berör oss alla. En viktig del av kritiskt tänkande är att erkänna sina egna kognitiva bias – och arbeta emot dem.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram