Ledande I Den Moderna Ekonomin

2018-09-29

2015 09 29

Världsekonomin är i hög grad baserad på förtroende och övertygelse om att bitar av papper (eller digitala registreringar) har någon form av inneboende värde i förhållande till varandra och i förhållande till de fysiska realiteterna i världen. I sanning, en pappersnotering är värdelös om folk inte känner igen och godkänner dess symboliska värde eller tror att förhållandet mellan dess värde och värdet av verkliga objekt (t.ex. råvaror) har förvrängt eller förstörts.

Naturligtvis kräver en morot en liknande mängd jord, vatten, solljus och omsorg för att växa i Kalifornien som det gör i Kina eller Småland eller någon annanstans, men i vårt vansinniga finansiella systemet är det relativa värdet av samma morot väldigt olika på olika platser. Dessutom, om morötter handlas nästan på alla börser runt om i världen, hamnar värdet av morötter ytterligare längre bort igen från sitt ursprungliga värde som ett livsmedel som kräver en begränsad mängd resurser för att producera.

Ickeproduktiva - belastande - kostnader är idag vad som verkar ledande för den moderna ekonomierna

De flesta människor har ingen förståelse för ekonomiska frågor och ännu mindre förståelse för hur statistiken kan användas för att ändra en datauppsättning för att göra så att uppgifterna säger vad du vill, snarare än att tolka den utan förutfattade meningar. Som ett resultat av ständig manipulation, både regeringar och företag lyckas övertyga sig själva och allmänheten i stort om att allt är ok, eller inom kort kommer att vara ok.

Så, kort sagt, trots att världsekonomin går verkligen dåligt, vi kommer inte att höra sanningen om verkligheten tills dess att saker och ting är så illa att ett statistiskt geni inte kan dölja det. Även om förtroendet inte kan upprätthållas kommer spelet att fortsätta, med den genomsnittliga mannen på gatan lyckligt ovetande om att det bara är knep som förhindrar ett totalt ekonomisk jordskred.

God middag

12032219_10206425672575445_3016054366350588565_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram