Iran, Dollar & Oljepris

2018-06-29

Vilken lustig effekt

Iran handlar inte olja i dollar vilket gör att oljehandeln i dollar är oförändrad, givet allt annat lika - ceteris paribus. Ändå så faller uppenbarligen priset på dollarvalutan eftersom det går åt fler enheter valuta för att beskriva en enhet olja.

Det är faktiskt lite svårt att värja sig helt från intrycket av att detta mer beror på en i en eller annan omfattning manipulerad valutamarknad (FX)..med ett maskerat överutbud för att inte skapa panik.

Vill du fortsätta läsa texter av Carl Norberg?

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram