Echelons Herde

2018-05-29

Om någon undrar varför Anders Lindberg på Aftonbladet hade så bråttom att uttrycka sig om att nu måste minsann Sverige stå upp och visa solidaritet med England gällande Salisbury-incidenten..
Echelons Herde är inte känd för att verka genom att synas så vad som började i slutet av 2015 med löften slutade i panik, med brittiska källor för det påstådda Trump-Rysslands samverkan som tyst eller mystiskt försvinner. Några dagar efter Trumps invigning, avgick direktören för GCHQ, Robert Hannigan, plötsligt vilket till och med fick Guardian att undra om den plötsliga avgången var relaterad till "brittisk oro över delad intelligens med USA". Allt detta väcker många frågor, men en slutsats om detta episka fiasko kräver inget spionage: Storbritanniens fingeravtryck är överallt.
Redan före de första republikanska primärvalen hade en spionring från London till Langley börjat bildas mot Donald Trump. Brittiska spioner skickade underrättelser till CIA-regissören John Brennan i slutet av 2015 om påstådda kontakter mellan Trumpsfären och ryssarna, enligt Guardian.
Här är det avgörande stycket i den berättelsen:
GCHQ blev först i slutet av 2015 medvetna om misstänkta "interaktioner" mellan figurer kopplade till Trump och kända eller misstänkta ryska agenter, sade en källa nära de brittiska underrättelsetjänsterna. Denna information överfördes till USA som en del av ett rutinmässigt informationsutbyte, tillade de. Inom ramen för Five Eyes med andra ord och så är det ju inte alls enligt Devin Nunes som inte har fått se ett enda bevis till styrkande av detta.
Observera att man inte säger "Trump-kampanjen" utan "figurer kopplade till Trump". En av dessa figurer var Michael Flynn, som inte gick med i kampanjen förrän i februari 2016. Men Brennan och brittisk underrättelsetjänst hade redan börjat spionera på honom och skapa falska underrättelser från Stefan Halper, med lång erfarenhet av CIA-undervisning vid Cambridge University, som Brennan och Jim Comey senare skulle skicka ut för att infiltrera Trump-kampanjen.
Så hur fick då GCHQ tillgång till informationen inom USA?
Kontroll över telekominfrastrukturen är det centrala och ett sammanlänkat ovanpåliggande system med det inte så lite pretentiösa namnet Global Eye, kan nog sägas sammanfatta vad detta handlar om i grunden.
” I ”The Swedish Kings of Cyberwar” avslöjas Sveriges egen förmenta oskuldsfullhet vilken fullt stilenligt bygger på att verka utan att synas.
Betydande, medan WINTERLIGHT var en gemensam ansträngning mellan NSA, det svenska FRA och det brittiska GCHQ , verkar hackning – angrepp på datorer och datanät ha initierats av svenskar, ja det är ju verkligen underligt…
Långt än mindre uppmärksammat, har dock därför också varit i vilken utsträckning USA själva har samordnat med Sverige och andra allierade för att utveckla hacknings- och övervakningsverktyg som är långt mer avancerade än de e-postadress ”phishing” -strategier som påstås användas i påstådda ryska attacker.
Ett viktigt mål för denna teknik är givetvis Ryssland själv. Just det Ryssland som alltid utmålas som ett hot mot Sverige.
NSA- tjänstemän beskriver sina svenska motsvarigheter som ”extremt kompetenta, tekniskt innovativa och pålitliga” och lovordade dem för att vara ”skickliga för att samla in en mängd olika kommunikationer”.
Särskilt hade det svenska FRA fått tillgång till NSA: s mest kraftfulla analytiska verktyg, kallat XKeyscore, som enligt NSA- dokument möjliggör hämtning från massövervakningsdata av ”nästan allt som en användare gör på Internet”. Om någon försöker hitta en beskrivning av hur FRA:s tjänstemän ser på NSA:s tjänstemän…..så beskriver nog det, ganska väl vem som egentligen gör vad i detta. En inte alltför vågad gissning är att ingen säger någonting alls i det senare hypotetiska fallet.
NSA konstaterade vidare i sin rapport April 2013 att FRA ”fortsätter att få tillgång till mer data från ytterligare telekommunikationsföretag” - genom sina oräkneliga dotterbolag och att ny svensk lagstiftning hade också gett FRA utökade befogenheter ifråga om kontraterrorism – att verka på rättsliga grunder internationellt. FRA-lagens internationella betydelse för datalagring kan alltså helt enkelt inte överskattas.
Enligt den amerikanska Spionbyrån NSA har det breda spelrum som gavs till FRA – bara för att vara snälla naturligtvis, så gav USA alltså Sverige extra ordinära befogenheter och dessutom så kände man att man dessutom måste redovisa varför man gjorde som man gjorde – gjort Sverige till en mer tillförlitlig och viktig övervakningspartner än Storbritannien - vem styr alltså vad i detta?
Precis som Julian Assange uttrycker det – om än inte i termer av den Djupa Staten utan mer i direkta termer av telekominfrastruktur. Sverige är den Djupa Staten i USA:s närmaste allierade!
Var finns då betydande delar av datajättarnas serverkapacitet lokaliserad och varför är det i det mest Clintonsoroslojala landet på jorden? Det kan ingen idag missta sig på, alltså inte ens det Engelska parlamentet.
Så nej, Israel är och förblir bara ett konfliktskapande verktyg i Mellanöstern för den Djupa Statens räkning, så länge som det nu varar.
Bidrag till Clintonfoundation anyone…..
Varför Nunes står på ett museum med vad som ser ut som Euclid-traktorer, tjaeee….det är väl vad det är kan vi nog anta..

6B9BA8A4-E76E-4D6B-B28B-6D21A2149984.jpeg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram