Strategisk Koloni

2018-02-27

Då tar vi lite mer i repris om vad och varför...

F2868598-9180-41F2-B69E-7EC44A914646

”1. Det är svårt att passera landvägen emellan Afrika och Eurasien utan att passera det där kil-formade landet Israel...

Tänk om det finns en geo-strategisk tanke bakom det och att religionen faktiskt bara är en fasad.
Med tanke på de mord som i veckan skett ute till havs när palestinska fiskebåtar av tomma magar nödgade sökt nya fiskevatten - 2. Tänka sig att det är viktigt att förhindra sjötrafik också! - så kör vi återigen denna text också den från den 17:e februari:

"Judiska Kolonialbanken (Jewish Colonial Trust Limited) skapades i London 1899 som Zionistiska Organisationens finansiella instrument för kolonialiseringen av Palestina.

Idag heter den Leumi Bank (en gång även kallad Bank Leumi Le-Israel, d v s Israels Nationalbank) och grunden för dess skapelse var alltså koloniseringsföretag, liksom det Imperiska Brittiska Östafrikanska Kompaniet och det Ostindiska Kompaniet som båda agerade för att ta kontrollen över utrikes landområden, deras naturresurser och förslavningen av dess befolkningar.

På tal om dessa två kolonialföretags intressen - i främst Indien och Uganda - så flyttades så kallade "brittiska indier" till Uganda för att där administrera landet och dess befolkning (från 1895 transfererad till för tiden motsvarigheten av ett UD).

Denna kolonialtaktik av att härska genom söndring ledde senare vid den mekaniska ockupationens återdragande till demografiska drabbningar. Ett mycket känt sådant fall under den afrikanska nationalism som växte efter andra världskriget:

Idi Amin (som utbildades till officer och fallskärmsjägare i Israel och först åtnjöt israeliskt stöd, då som nära vän till dåvarande premiärminister Golda Meir) var den som under avkolonialiserings- eller kanske självständighets-processen av Uganda blev dess makthavare, men som efter att ha sett den européiska zionistiska statsmaktens brott mot de inhemska palestinierna valde att ta ställning, liksom mot de "brittiska indierna" i Uganda, också mot de "brittiska zionisterna" i Israel/Palestina.

Detta ledde bland annat till en förtalskampanj mot Idi Amin som efter att ha påbörjat en realekonomisk och ämbetspolitisk exproprieringsprocess mot brittiska kolonisatörer i västerländsk mainstream-media påstods förvara sina fienders avhuggna huvuden i frysen och stundom skrika åt de avhuggna huvudena. Eller låta diverse djungeldjur äta upp hans fiender (känner ni igen mytbildningen om Nordkorea?).

Men: Vidare ledde Idi Amins aktion till Fidel Castros geopolitiska ställningstagande mot Israel, men också till israeliska covert-operationer i Uganda. Under en utav dessa dog den nuvarande premiärministern Benjamin Netanyahus bror Yonatan som tillhörde elitförbandet Sayeret Matkal.

Det som är konstigt idag är att så få förstår att en del kolonier fortfarande består. Än idag."//M.A.

#LastBreaths

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram