Två Luringar

2017-11-27

Så här skrev vi häromdagen:
"Självklart, om USA fortsätter att i det dolda stödja kurderna, eller försöker sig på att beskriva en artificiell skillnad mellan YPG och SDF, så kommer Turkiet bara att vidareformas av ett separerande och uppenbart amerikansk falskt löfte. Om USA genomför sina uppgivna planer, kommer viss friktion mellan Turkiet och Förenta staterna att begränsas, men eftersom varken Ankara eller Trumpadministrationen gillar ZIONATO så kommer ändå inte Turkiets övergripande ekonomiska tillit / entusiasm till sina eurasiska partners att dämpas. Endast i en totalt bristande nollsummering, gör ett amerikanskt närmande till Turkiet de framsteg som Turkiet har gjort och avser att vidareutveckla med sina eurasiska partners, inklusive Ryssland och Iran, till någonting annat än positivt för alla utom den Djupa Staten.."
Vi skrev även detta för ytterligare några dagar sedan:
- att Donald Trump under telefonsamtalet häromdagen med Erdogan gjorde en utfästelse om att bekämpa ”alla” terroristorganisationer i regionen, inklusive det som återstår av ISIS, den turkiskt baserade kurdiska terroristgruppen PKK OCH Fetullah Gulens terroristorganisation som leds av den USA-baserade turkiska prästen Fethullah Gulen som naturligtvis är ett verktyg för CIA och dessutom en mycket stor supporter till Hillary Clinton – som naturligtvis gör så att muslimer röstar på Hillary.
Gulen som Turkiet officiellt beskyller för den misslyckade kuppen mot Erdogan, vilket visade sig förra året. Eftersom Gulens grupp inte är aktiv i Syrien, så utgjorde detta uttalande något av en udda läsning, men naturligtvis en läsning som tyder på ett bredare fenomen som kan komma att förverkligas.
Medan ett officiellt uttalande angående telefonsamtal från Washington inte uteslöt några kurdiska terroristgrupper efter namn så sa det följande :
”President Trump informerade också president Erdogan om väntan på justeringar av militärt stöd till våra partners på marken i Syrien, nu när striden i Raqqa är klar och vi går vidare till en stabiliseringsfas för att säkerställa att ISIS inte kan återvända. Ledarna diskuterade också köp av militär utrustning från USA ”.
Det kan vara så att det antingen är per design eller ett misstag, men Donald Trump bara ”råkade” just döda den sista ursäkten som USA kunde använt ha för en ”evig” – fortsatt ockupation av Syrien. Men på grund av den ökända opålitligheten hos uttalanden från amerikanska tjänstemän inom den Djupa Staten och de amerikanska ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedierna, så är det envars bästa gissning om Washington Post ljög för världen eller om Trump nu lurade den turkiska presidenten…."

https://www.almasdarnews.com/article/us-delivers-100-humvees-kurdish-forces-assuring-erdogan-no-weapons-sdf-ypg/

US delivers 100+ Humvees to Kurdish forces after assuring Erdogan no more weapons to SDF, YPG

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram