Bankbedrägeri

2017-04-26

Hur banker skapar den cirkulerande penningmängden.

• När någon tar ett banklån låtsas banken att låntagaren har betalat in en insättning

• Men varken låntagaren eller banken (eller någon annan) har betalat eller överfört pengar till låntagarens konto.

• Banken skapar en fiktiv insättning och ingen kan se detta - eftersom bankerna själva är betalningssystemet i ekonomin och vi tror att de är ärliga och öppna i sin redovisning och främst har ett samhällsansvar att ta hänsyn till.

Eftersom bankerna själva redovisar kontoställningarna - medan resten av ekonomin förutsätter att de alltså är ärliga och öppna i redovisningen - är det möjligt för bankerna att öka pengarna i räkenskaperna för vissa av oss (som tar ett lån), genom att helt enkelt förändra siffror. Ingen annan kommer att märka detta, eftersom man inte kan skilja mellan pengar som faktiskt hade sparats och deponeras och pengar som har skapats 'ur ingenting' av bankerna.

Detta är alltså också en stor särskiljande funktion mellan "krediters" skapelse i banksystemet och att späda ut halten av värdefull metall i mynt som genomfördes av monarker i sina försök att öka penningmängden: "utspädda" mynt kan kontrolleras och identifieras som sådana av erfarna handlare eller professionella kännare . Dock är bankkrediter skapade på ovan beskrivet sätt omöjliga att skilja från "legitim inlåning, speciellt när de flesta transaktioner sker i redan kontantlös form via banksystemet.

Vad detta vidare för med sig i form av tillväxtkrav genom ökad finansiell belastning som leder till skuldmättnad, känner ni ju redan till.

Så en upplyst och medveten befolkning är avgörande för att få bort det finansiella slaveriet!

Over a third of Europeans would be happy to abandon cash and rely on electronic payments if they could, according to a study by ING bank released on Wednesday.
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram