Misslyckad Stat

2017-03-01

Som vi sagt om Ukraina och som Rysslands avlidne FN-ambassadör Vitalij Churkin observerade angående Ukraina, så anser Kiev uppenbarligen fortfarande Donetsk och Lugansks separatistkontrollerade områden, som en del av Ukrainas territorium, varför blir då dessa behandlade som vore de främmande land? Varför kommer inte Kiev genomföra Minsk avtalen genom att bevilja Donetsk och Lugansk autonom status och hålla lokala val? Den kulturhistoriska situationen är vad den är, Så Poroshenko har bråttom nu, mycket mycket bråttom.

Så svaret är att svenskvännen och kuppresidenten Petro Poroshenko har förlorat kontrollen över den väpnade konflikten som pågår i hans land - om han verkligen ens någonsin kan uttryckas ha haft kontroll. Med tiotusentals män beväpnade som tillhör radikala privata extremistmiliser som högra sektorn, Azovbataljonen, Aidar bataljonen, etc. (även om de är tänkta att integreras under befäl av den ukrainska armén) hålls Poroshenko huvudsakligen som gisslan av deras krav och han utövar tydligen liten eller ingen kontroll över sina handlingar.

Därför, eftersom kolblockaden fortsätter, vilket hotar att driva den slutliga spiken i Ukrainas misslyckade ekonomikista (som nu rankas lägre än Angola), gör oförmågan hos staten att utöva kontroll över vad som händer på sitt eget territorium att landet börjar likna en helt misslyckad stat politiskt också.

With Ukraine's economy in emergency mode, Petro Poroshenko has lost complete…
theduran.com|Av Ricky Twisdale

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram