CIA, Djupa Staten & Det Mediala

2017-02-28

På tal om Oscarsgalan och de politiska uttryck som visades upp..

Sanningen är den att USA: s regering som ombud för den Djupa Staten, vanligtvis genom CIA och underrättelsetjänstkollektivet, under flera år har påverkat oss genom nyhetsmedia, den konstnärliga eliten och Hollywood, som både villiga och medskyldiga till propagandan för den Djupa Statens beskrivning av sanningen.

På 1950-talet slösade det unga CIA inte någon tid i detta avseende. Operation Mockingbird var ett CIA initiativ där amerikanska journalister på organisationer som New York Times och CBS matades med propaganda historier att skicka ut till deras då så gott som monopoliserade andel av amerikanska läsare och tittare.

Många journalister betalades av CIA för att främja sådana berättelser. I andra fall har det funnits naiva journalister, helt enkelt med tanke på de uppgifter och att lägga ut det som riktiga nyheter, när det i själva verket var vad vi idag skulle kalla "falska nyheter".

Men CIA har inte begränsat sin verksamhet till media. Den så kallade Congress for Cultural Freedom finansierade artistuppträdanden, publikationer och utställningar som syftar till att främja CIA: s version av det "amerikanska sättet", även om ironiskt nog, mycket av arbetet som vidarebefordrats var överväldigande avvisat av Centralamerika.

CIA stödde alla typer av strömningar och konstformer som många i Amerika funnit bannlysta av traditionella konservativa smaker, allt från den abstrakta expressionismrörelsen i målning till radikalfeminism .

En stor del av CIA: s inblandning i media och den kreativa industrin hölls under locket tills 1970-talet då många i kongressen började ifrågasätta detta modus operandi CIA i efterdyningarna av Watergateskandalen. Den fulla omfattningen av Operation Mockingbird var emellertid inte helt avslöjad förrän relevant information blev offentlig under 2007.

For decades the CIA and other deep state organisations have been instrumental in…
theduran.com|Av Adam Garrie

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram