Oenig Enhet

2017-02-27

Den 20 februari, Polen avfärdade krav på att landet genomför rättsliga reformer som anses nödvändiga av EU - kommissionen för att upprätthålla rättssäkerheten. Warszawa riskerar att berövas sin rösträtt i 28-medlemsblocket, men en sådan åtgärd kräver enhällighet, medan Ungern sa att det inte skulle stödja sanktioner. Ungern har också skarpt kritiserats av europeiska strukturerna för påstådda kränkningar av EU: s regler och standarder.

År 2015, Polen och Ungern gått samman för att stoppa ett EU-avtal som skulle ha tvingat alla EU-länder att godkänna samkönade "äktenskap" varhelst de kontrakterades i Europeiska unionen. Det sabbade överenskommelsen med Luxemburg förslag till EU: s justitieministrar som adresserade äganderätt, pensioner och försäkringar. Polen och Ungern opponerade sig med motiveringen att detta skulle strida mot deras suveräna privilegium att lagstifta om äktenskap och familjefrågor.

Det faktum att två länder i hjärtat av Europa skulle motsätta sig även ett indirekt erkännande av samkönade "äktenskap", och detta i ljuset av starka påtryckningar från andra EU-länder, säger en del om den riktning som Polen och Ungern har valt. Det är inte exakt den banan där EU: s diplomati råder, som beroende på EU konsensus har tagit utvecklingen så här långt.

Ungerns syn på Polen gör att splittringen av EU kommer i öppen dager och sätter stopp för allt tal om den mycket prisade europeiska enigheten. Det är nu alltså inte bara Brexit.

Alex GORKA: The rifts within the EU continue to widen as Poland and Hungary join together in opposition to the EU bureaucracy
strategic-culture.org

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram