Brev Från Mahmoud Amadin

2017-02-27

Jag har av olika anledningar alltid gillat Mahmoud Amadinejad och här i ett brev till Donald Trump är det lätt att se varför.

"Jag beklagar att påminna er om att de flesta av de kända terroristgrupperna över dagens värld antingen har eller bildas och förstärks av amerikanska säkerhetstjänster, eller har, halvvägs igenom, började tjäna deras mål.

Grundläggande i kampen mot terrorism borde egentligen innebära att skära av terroristernas ekonomiska resurser och underrättelsetjänst, finansiering och väpnat stöd av amerikanska säkerhetsorgan, liksom amerikanska allierade regeringar.

Har det inte blivit dags för oss alla att inse att det mänskliga samhället behöver mänskligt tänkande, rättvisa och broderskap mer än vapen och militär makt? Arrogans är en djävulsk handling och den grundläggande orsaken till alla problem i det mänskliga samhället. Har det inte blivit dags att byta vapen till pennor, och ersätta arrogans, diskriminering och hat med kärlek, jämlikhet och broderskap?

Den grundläggande frågan är nu den som har gett den amerikanska regeringen uppdraget att skapa säkerhet i hela världen?
Vad är resultatet av denna inblandning i andras angelägenheter och militära insatser till andra regioner och införande av tusentals amerikanska militära, säkerhets- och underrättelsebaser över hela världen, vad har det skapat med undantag av osäkerhet, krig, splittring, död och förstörelse av nationer? Har dessa åtgärder medfört något utöver hat och fientlighet mot USA: s ledare, ökändhet för de amerikanska folket och växande militärutgifter?

Om alla regeringar vill visa ett beteende om liknar den amerikanska administrationens, som syns det då en horisont av fred och säkerhet som kommer att ligga för det mänskliga samhället? Är det inte bättre att stoppa krigshetsande och inte störa militärt i andra regioner i världen, i syfte att skapa en atmosfär av internationell förståelse och att avsluta kapprustningen, krig och dödandet av människor?

Genom att göra så, kommer en avsevärd mängd resurser sparas för att utveckla amerikanska människors välfärd, och att kasta fattigdom och arbetslöshet. Är inte det bästa sättet att förändra världen ländernas inställning till USA:s beslutande organ?
Dessutom vet du att förlita sig på vapen och att hota andra översätts till en oändlig och mycket kostsam kapprustning, som inte har något öde utöver krig, fattigdom och förintelse av nationer.

Numera avslöjas alltmer för allmänheten att påståendet om att trygga och skapa fred i andra områden genom att förlita sig på vapen och krigshetsande är en falsk agenda, där koloniala mål är dolda under humanistiska slagord.

Hur kan i långa loppet produktion och export av vapen skapa fred och säkerhet?

Krig hetsar till krig och fred fastställs av krig.

Dödande ackumulerar endast hat. Hållbar fred och säkerhet kommer endast att upprättas genom att ändra attityder, övertygelser och beteenden.

Hållbar säkerhet måste sökas i vänlighet, att respektera andras rättigheter och skipa rättvisa."

TEHRAN - Iran's former President Mahmoud Ahmadinejad in a letter to the US President on Sunday voiced strong support for Trump's uncompromising stand…
tehrantimes.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram