Basic Med T & S

2017-02-23

Lite basic med Tom och Sofia:

Ja man börjar ju undra hur det här med kommunikation fungerar egentligen, är det så att det kanske är kläderna som avgör, och att kostym och slips är mer övertygande än andra plagg? Eller kanske frisyren, eller rent utav en kombination? Kanske skall man också tala ett annat språk än det inhemska för att den inhemska befolkningen skall ta det på allvar?

Hurusom, just nu vet ni ju inte vad jag har för-, eller om jag har kläder överhuvudtaget, så detta som jag tänker tillägga får ni helt enkelt lov att bedöma på något annat än via mina kläder:
Vid sidan av att alltså "pengar" skapas vid lånetillfället när skuldhandlingen skrivs på, alltså skapas från tomma luften och INTE via att "pengar" tas från några befintliga "pengar" någonstans ifrån, som Michael Kumhof säger, ja eller kostymen och slipsen på det främmande språket säger, så finns det ytterligare en tämligen central detalj att lägga märke till!

Som sagt, du får väga vad jag nu kommer att tillföra på något annat sätt än via min klädkod:

Utöver de vid "lånetillfället" skapade pengarna, så skapas en därtill per automatik över tid växande skuldkostnad, bestående av räntekostnad MEN, denna per automatik växande räntekostnad gör alltså bara återbetalningsskyldigheten större, dock skapas inte "pengar" motsvarande denna per automatik över tid växande räntekostnad VARFÖR skuldsättningen alltid måste växa i samhället för att ekvationen och systemet inte skall haverera under räntekostnadstillväxten!

Alltså, för att kunna hantera räntekostnaderna på tidigare "pengar" skapade ur tomma luften vid "lånetillfällena" så MÅSTE ständigt allt fler eller större "lån" ske, då det är just så som dagens "pengar" skapas, för att kunna hantera räntekostnaderna på föregående lån!
Visst, jag skall erkänna att jag varken har slips eller kostym på mig, men JA, det är precis så som du själv kan räkna ut ett ohållbart pyramidspel där skulderna pga av räntekostnaden ALLTID är större än mängden "pengar" alldeles oavsett hur många och stora "lån" som emitteras till "pengar" ur tomma luften, då också dessa bär på en per automatik över tid växande räntekostnad!
Förstår du nu?

Förlåt, jag menade förstås - vilka kläder bär du?
#NejDetÄrInteFarligtAttErkännaSinaTidigareVanföreställningar
#ViÄrAllaSammaFolkUnderVåraKläder
#Folkresningen #Penningreform #DeFria

Sofia Sjoberg

På riktigt, nu börjar det bli löjligt och jag tror att folk behöver svara på frågan för sig själva.

Hur ska politikerna öka på pengarna i realekonomin? Den ekonomi som vi alla existerar i där vår välfärd, mat, husrum osv existerar.

Tror någon på fullaste allvar att Magdalena Andersson tvingar en bankir under hot att låna ut mer pengar? Har hon makten att gå in på Handelsbanken (eller ringa) och säga.

-Nu jävlar lånar ni ut mer pengar annars havererar skiten och jag får ta smällen.

Vad tror du?

Eller har Maggan en egen sedelpress i källaren och trycker pengarna hon vill ha ut?

T.o.m "Nobel"pristagaren Krugman tror att banker lånar ut insättningar. IMF-ekonomen Michael Kumhof…
youtube.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram