Besvarad Efterfrågan

2016-08-31

Som tur är så är den svenska efterfrågan på intellektuell ansträngning unik. Så vi drar oss istället till minnes från häromdagen men nu i ljuset av att "Hackningsargumentet" kommer upp igen, som motiv till varför bankernas balanser inte håller streck i förhållande till det förtroende som måste upprätthållas för den monetärmekaniska funktionen - alltså för att spektaklet skall kunna fortgå.

" Som vi tidigare kunnat läsa har europeiska bankers aktier rasat markant och specifikt Tysklands FED-kopplande Dödtch Bank vars VD vi kan se på bild nedan, han ser milt sagt lite oroad ut..
Så nu kan vi fråga oss varför landet med störst och mest riskfyllda banksektorn per capita - Sverige, nu saknar exakt den summa som troligtvis hade gjort europeiska bankers balansräkningar till snytpapper...

Absolut, vi vet inget men när sådana summor stämmer överens kan ju inte alla bara tro att det är en slump, när t.o.m. kvantfysiken nu uteslutit slumpen..

Men det är inte heller en slump att vi har en centralbankschef som samtidigt har följande uppdrag, förutom att blåsa Svensson.
Ordförande i Baselkommittén
Ordförande i BIS Banking and Risk management Committe (BRC) och ledamot i BIS styrelse
Ordförande för Europeiska systemrisknämndens (ESRB) rådgivande tekniska kommitté (ATC)
Ledamot i Allmänna rådet (General Council) i ECB
Guvernör för Sverige i IMF
Ordförande i Nordic Baltic Macro-prudential Forum (NBMF)
Buksvågrande centralbanksystem alltså...

Det är ingen hemlighet att en av de mest beundransvärda egenskaper den tyska allmänheten har - utöver dess slående benägenhet för sparsamhet i efterdyningarna av Weimar - är dess stoiska tålamod och pragmatism när det handlar om motgångar.

Men under den senaste månaden, blev vi allt mer övertygade om att nämnda tålamod skulle testas, om så bara när det gäller frågor som rör penningförtroende gentemot lokala, regionala banker. Först var det nyheten att Raiffeisen Gmund am Tegernsee, en tysk kooperativ sparbank i den bayerska byn Gmund am Tegernsee, med en befolkning på 5767, som slutligen gav efter för ECB: s så kallade Draghianska penningförtryck, och meddelade att den kommer att börja ta betalt av privatkunder för att hålla deras pengar som digitala noteringar på sina konton.

Sedan förra veckan, Deutsche Banks vd kom så nära det går att skrika brand i en fullsatt negativ ränteteater, när, i en Handelsblatt Op-Ed, han varnade för "ödesdigra konsekvenser" för sparare i Tyskland och Europa - för att vara säker, som VD för världens mest systemriskfyllda bank, vilket inte hjälpte hans sak.

Det var droppen, och efter att ha varit tålmodiga tillräckligt länge, har den tyska allmänheten började röra på sig. Enligt WSJ är tyska sparare på väg att lämna "säkerheten för sparbanker" för vad många nu anser vara en ännu säkrare plats att parkera sina pengar i en rådande negativ räntemiljö, vilket nu alltså innebär en ökad efterfråga på ointagliga metallådor."

...och nu alltså kommer ett angrepp på den privatkontrollerade betalningsinfrastrukturen i ljuset av den i alla fall förespeglade verkligheten som opinionsbildande anledning för att dölja de verkliga problemen.

Kontantupprorets insatser är bedövande....

https://www.rt.com/bus…/357735-swift-cyber-thefts-security/…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram