Individuellt Skrämmande Sanningar & Kollektiv Konsekvens

2016-07-01

302728_388959997855469_1666460737_n
Förändringen är det mål som utgör resan - i verkligheten. Så det gäller att vara verklighetstillvänd och inte vara verklighetsfrånvänd i en verklighet som alltid är i förändring och vårt nu.

Men det finns fortfarande alldeles för många människor som vägrar att ifrågasätta eller undersöka världen omkring sig själva med en tydlig, logisk och rationell målsättning i sinnet, att förändra sig själva. De vill inte veta. De vill främst få sina vanföreställningar bekräftade som verklighet.

De flesta människor är faktiskt så gripna av rädsla för att få veta den sanning som beskriver deras egen del av verkligheten att de faktiskt blir helt förlamade i tanken, de kan därför inte heller utveckla sig själva och sitt eget tänkande som människor. De skulle föredra att lyssna på vad deras myndigheter säger till dem att tänka och känna, oavsett hur absurt det än kan låta, snarare än att fråga eller att riskera att exponera bedrägerier som presenteras för dem som fakta och som förstärker deras eget självbedrägeri. Skulle inte du vilja veta om någon faktiskt ljuger för dig, då vet du ju i så fall uppenbarligen att det föreligger ett uppsåt bakom lögnen?

404752_321367361303811_549103059_n

Man skulle kunna tro att om bankerna, regeringen, politikerna, och företagen bara inte var korrupta så skulle allt vara bra - alldeles oavsett att den bristande logiken innehåller att enskild nyttomaximering faktiskt inte är till för allas bästa, men faktiskt så är också folket just därför också för ”sin egen säkerhets skull” förblindat och förgiftat med kemiskt kontaminerad mat, fluor och vacciner; Tja, skulle inte du egentligen vilja veta om detta?

Vilken typ av person skulle hellre låtsas att detta inte händer? Detta är stor självförnekelse, den är av religiösa proportioner. Det är helt i avsaknad av rationalitet. Vad dessa människor ignorerar har givits befogenhet att krossa dem själva av dem själva, men på något sätt tror de ändå att om de bara låtsas tillräckligt mycket att allt är bra, så är det inget att oroa sig för oavsett hur mycket omgivande bevisning som de tvingas ta intryck av. De liksom bara vill inte, det är som vore de intellektuellt paralyserade i ett traumatiserande tillstånd av skräck.

Systemet motverkar per mekaniskt funktionsmässigt definition utveckling och dynamik och därmed också människors enskilda utveckling till suveräna intellektuellt emotionellt oberoende individer som kan samverka med högre verkningsgrad i synkronicitet. Samhällets utvecklingsriktning och socioekonomiska klimat utgör den obevekliga domen över detta, som har skett trots det uppenbara i att samhället bara kan utvecklas om individen utvecklas. Att samhället strävar efter status quo - att bevara sig - är det inte många som ifrågasätter, men vad detta egentligen innebär för individutvecklingen tänker färre på.

10

Tänk tanken på om det fanns vildsinta djur i skogen, som du var på väg att gå in i, skulle inte du vilja veta om det? Detta nuvarande samhällsklimat är precis som strutsen som sticker huvudet i sanden för att undgå faran. Kom ihåg att om ditt huvud är nerstoppat i sanden, är det din stolgång som sticker upp i vädret.

Om en tiger attackerar dig, tror du att om du bara stänger ögonen och tänker på enhörningar och rosa blommor, så kommer tigern att försvinna?

Eftersom detta Är just inställningen hos en person som vägrar att ifrågasätta eller undersöka världen omkring sig själv – alltså då ännu mindre utifrån att först och främst ifrågasätta sina egna värderingsmässiga känsloskapande grunder. Så är det just inställningen hos en person som tror på myndigheters välvilja till omvårdnad i ett enskilt nyttomaximerande system – a.k.a bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken – utan att fråga och som överensstämmer med alla de många program som styr människors tankar. Tänk på det, systemet ovillkorliga roll för utvecklingen är att allt färre skall bli allt rikare på allt fler människors bekostnad och ingen kommer undan detta. Regleringarna syftar till att bevara det innevarande systemet oavsett hur sinnessjukt som detta sedan än må vara.

20429_388407047910764_1821069591_n

Om människor inte vet vad som verkligen händer i världen runt omkring sig själva, hur kan de då navigera genom livet ordentligt? Svar: de kan inte göra det! Faktiskt inte alls.

De vet inte ens vilken riktning de ska ta eller var någonstans de skall sikta mot, någon annan befälhavare talar bara om för dem vilken kurs som de skall sätta an. De vet inte att livet är resan som är målet och att det är deras egen utveckling som människor, de håller fast i sina egna föreställningar som fångade i ljuset den berömda lyktstolpen som blir deras ledande ljus längs livet väg, men de går bara runt i cirklar kring denna fasta punkt, de kommer ingen vart. Till slut identifierar de sig med igenkänning i beteendet, beteendet blir meningslöst och de depresserar - blir deprimerade.

Innan dess kommer de uppleva att de styr från en känslomässig storm till en annan, men aldrig når en känslomässigt säker hamn i sig själva och de kommer ändå aldrig att veta var i sig själva som de befinner sig, de blir alltmer osäkra efterhand som det tomma kalla mörkret inom dem själva växer. Så de ökar takten på allt ur det yttre perspektivet till dess att de faller offer för sig själva.

Och när de inser detta då börjar de problem som skapar den möjliga utvecklingen. Man måste veta var man har varit för att kunna veta var man är, detta för att kunna orientera sig framåt. Så förstår man inte sig själv tillräckligt bra så dömer man sig själv till att inte kunna förstå sin omgivning tillräckligt bra, så enkelt är det.

689_490265777672144_248809388_n

Vi lever i en värld där de flesta människor hela livet har varit djupt kognitivt programmerade till att tro på de mest absurda och ologiska saker utan att ifrågasätta det allra minsta, vilket alla typer av förödelse faktiskt bara är en ovillkorlig konsekvens av. De flesta har låtit sig bli hypnotiserade till att tro på precis vad som helst. Detta är den värld vi lever i nu - i verkligheten. Även om du bara försöker förklara de mest uppenbara och elementära brister i någons kognitiva manus, så kan de inte förstå vad du ens försöker att säga, eftersom de verkligen inte vill. De tror istället att du måste vara galen.

Detta är den svåra situationen för mänskligheten idag. Människor har programmerats tillräckligt till att tro på vad som helst som de blir tillsagda att tro på, oavsett hur absurt det är, att lyda myndigheterna, vara politiskt korrekta, följa sociala manus och överensstämma i tankemönster. De har blivit tillräckligt programmerade till att ha en enorm rädsla för en sanning som beskriver verkligheten.

Inte heller har de egna psykologiska verktyg för att hantera sanningen i sig själva om sig själva. Många människor blir därför lätt irriterade på någon som beskriver verkligheten och de känner en identifikation med beskrivningen, så de förlöjligar och attackerar därför också instinktivt en sådan beskrivande person. Detta är därför en mycket allvarlig situation, att mänskligheten verkar vara vilse i sig själva. Den har blivit till sin egen värsta fiende. Mänskligheten har nått en punkt där de är helt oförmögna att hantera verkligheten och därför kommer utvecklingen också ovillkorligen nu att vända allt snabbare, just på grund av ljuset från verkligheter för medvetandets utveckling. Passande nog.

13528934_10208266496234886_4447232907599105124_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram