Fattiga På Allt Förutom Naturresurser

2016-04-29

Sofia ger dagens verklighetsbeskrivning;

"I Frankrike uppmanar man till globala protester mot etablissemanget och de nedskärningar som görs i löner för att "skapa jobb" (har ni hört samma från svenskt politiskt håll?).

I Belgien är man så orolig för innevånarna som bor i närheten av kärnkraftsverk att man nu kommer att ge ut jod-tabletter för att skydda dem.

I Österrike är man på väg att införa undantagstillstånd pga asyllläget och flera länder har redan undantagstillstånd införts.

I Sverige händer det lite av varje som bekant för alla som följt med i media så det behöver vi inte säga så mycket om.

I Brasilien kokar det och presidenten är illa ansatt efter korruptionsskandaler.

I USA har man just nu stora övningar för att snabbt kunna slå ner mot den egna befolkningen med FEMA och militär. Allt från välkända filmmakare till vanligt folk uppmanar man befolkningen att ge sig ut på gator och torg och protestera mot allt från korruption i politiken till det faktum att man har en stor vattenskandal där ingen agerar och tycker det är anmärkningsvärt att barn förgiftas. Det är ett par känskraftsverk som läcker och en parodi i presidentvalet. USA kokar och staten är redo att slå ner mot den egna befolkningen.

I Venezuela har man hyperinflation och regeringen har inte ens råd att trycka pengar längre med tillräckligt stora summor på.

Grekland håller åter på att gå i konkurs, de har lånat pengar för att ha råd att betala räntor på sina statslån och behöver en rejäl skuldavskrivning men det vill givetvis ingen gå med på.

Turkiet är snart en fullfjädrad diktatur som Europa betalar miljardbelopp till för deras service med flyktingar trots att det nu är ute i det öppna att familjen Erdogan har en viss förkärlek till att köpa IS-olja och hellre slår ner mot kurderna än IS.

Palestina, Syrien, Jemen, Libyen, Sudan osv osv är totalförstörda av krig och krigen rasar vidare, konflikter kommer med största sannolikhet utökas.

Vi lever med terrorhot och är rädda och ber om beskydd och att få våra rättigheter inskränkta.

Tunga namn skriver dagligen om WWIII och hur det korrupta spelet fungerar och att vi står inför en maktkamp där dollarn nu kollapsar som världshandelsvaluta och det kommer bli en åktur som vi inte ska glömma framöver.

Allt som allt är det så inihelvete instabilt i världen där vi varje dag får mer elände och få ljusglimtar.

Det som är så imbecillt idiotiskt i vårt kära Svedala den tryggaste befolkningen i världen är att här pratar vi om systemkollaps och skyller på flyktingar och höger och vänster.

Det är helt förunderligt att trots att det är fullt möjligt för vem som helst att förstå att ekonomin är på väg att haverera och detta är grunden för den kaos som råder i världen att ingen vill adressera vad pengar är.
Vi nöjer oss med nedskärningar bara vår finansminister säger att Sverige går som en väloljad Tesla eller var det en Volvo (för inte låter hon sig väl påverkas av industriintressen)

Så tre enkla punkter att försöka komma ihåg när du läser nyheterna (och se för den delen till att läsa mer än Aftonbladet, testa att läsa internationell media och väletablerade alternativ) som serveras till oss.

Tre saker att hålla i minnet.
# Kontrollen över betalningsmedlet.
# Kontrollen över naturresurserna
# Kontrollen över betalningsinfrastrukturen

Fråga dig själv vem som kontrollerar detta och varför och se om du får en annan syn på läget.
Hela systemet är skuldmättat, det finns så mycket utestående skuld som aldrig kommer kunna betalas så vi är på väg mot ett haveri om ingenting görs.
Adresserar vi inte ekonomin så kommer ingenting alls att förändras men vi kan vara säkra på att vi då bäddar som vi får ligga. Jag tror personligen att brödsmulor i sängen är en dans på rosor i jämförelse med den utvecklingen vi ser.

Ta två minuter att lyssna på John Perkins som är en visselblåsare som vart en ekonomisk hitman. Han gör detta för dig och mig för han vill inte vara en del av det korrupta globala system.
Tror du inte på honom så må det vara hänt men fråga dig då varför de länder med mest naturresurser tenderar att vara de fattigaste. Vad är anledningen till detta när det borde vara tvärtom."
//S.S.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram