Monetärmekaniskt Given Grund

2016-04-26

Ett annat perspektiv på varför migrationen blir nödvändig för att upprätthålla förtroendet för systemet är givetvis det demografiska underlaget för skuldmassan. Att byta ut Europas befolkning blir till syvende och sist en monetärmekaniskt betingad fråga - inte en religiös fråga, eftersom befolkningsmängden måste expandera ur ett konsumtionsökningsperspektiv.

Ett ekonomiskt och finansiellt system predestinerat på evig tillväxt var naturligtvis tvunget att förr eller senare stöta på problem (och vad gör du när du har gått i fel riktning? ... Tydligen bara att fortsätta!). Den oundvikliga retardationen befolkningstillväxten kanske också var en bidragande faktor som fick förtroendeupprätthållande centralbanker att se det som den mer pedagogiskt riktiga vägen att åtminstone skenbart erbjuda allt billigare krediter för att upprätthålla förtroendet? Att dödsbon skulle börja betala skulder blir ju med tiden allt knöligare att förklara på ett trovärdigt sätt.. Migrationsprojekt som Paideia måste alltså samtidigt uppmuntras.

Så de bara körde, körde och körde på med sänkningar av räntan som saknade koppling till realekonomiska fundamenta för att upprätthålla illusionen av en hållbarhet som bara blev alltmer frånvarande, trots ytterligare räntesänkningar som likaså körde fram den kapaciteten i det avseendet som också behövdes för ännu lägre priser på betalningsmedlet - ja inte för den realekonomiska delen av marknaden naturligtvis. Men den negativa andelen NIRP sorterar helt enkelt inte längre under rubriken kapitalism (en marknad som inte värdesätter kapitalet är sannolikt inte kapitalism?!? Eller?)  När vi nu klart har ändrat på kartan för "ISMERNA" ... så har vi korsat Rubicon.

Vad händer ur det förtroendeskaparmässiga perspektivet när befolkningstillväxten då vänder sig till befolkningsminskning? Det är ärligt och bokstavligen en fullständig och total spelväxlare. En övergång till minskande antal köpare och konsumenter motsatta till ökande antal äldre säljare plus deras ofinansierade skulder. Det minsann är ett problem utan glada resolutioner. Valutor (vad som kommer att utgöra betalningsmedel "pengar"), "fria marknader", och kanske grunden för civilisationen i vågskålen för övergången från hög befolkningstillväxt potentiell direkt avfolkning.

Jag tror att detta är en lins genom vilken du också skall titta om du vill visa och förstå varför tillväxten ständigt försvagas ytterligare genom att detta system påverkar människors beteende, varför handelskapacitet och avtagande efterfråga bara kommer att förstärkas - människor tänker på sin egen nyttomaximering främst, så inte ens ur det demografiska perspektivet fungerar detta system för ett långsiktigt hållbart samhälle, samt vidare givetvis varför finansmarknaden fortsätter att "köpa" trots den nästan totala avsaknaden av köpare (Treasury Mystery) varför aktier är en "köpnödvändighet" ( för alla fel skäl), och varför ädelmetallvärderingar är så misstänkta i ljuset av det monetära sönderfallet.

Utilizing the same publicly available government and private input data...yet somehow finding an entirely different set of outputs reflecting an alternate and unvarnished reality. NEW --- 100% of proceeds from this blog go to support Special Olympics. Click away and know the money (paltry as it is)…
econimica.blogspot.com|Av Chris Hamilton

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram