Korrupt Oljeindustri

2016-03-31

Detta kommer inte exakt komma som en överraskning: den globala oljeindustrin är korrupt .

Vi är trots allt, nu talandes om den mest finansializerade varan i världshistorien, och fram till för några år sedan var den styrd av en kartell som består helt av nationer som drivs av karikatyrer och stereotyper som av den västerländska allmänheten i allmänhet betraktas som en typ av nödvändigt ont i en värld som kretsar kring fossila bränslen.

På senare tid har vi sett hur oljefonder finansierar terrorism och hur råoljepriserna manipuleras av monarkierna runt viken för att säkra "sido diplomatiska förmåner" i ett aldrig sinande strävande att vidmakthålla sunni hegemonin på den arabiska halvön.

Kort sagt, blodspengar och oljepengar är synonyma begrepp och i slutet av dagen, alla geopolitiska tvister som inte kan förklaras av sekterism, tribalism, eller någon annan gammal obskyr kulturell spricka som kuliss, kan mycket sannolikt förklaras som en tvist om energi - naturresursflöden.

Med tanke på ovanstående, var vi inte alls chockade över att få lära oss att ett tidigare obskyrt företag baserat i Monaco har gjort en herkuliansk insats av att fullända konsten i att bibringa oljemarknaden mutor och korruption.

A global bribery scheme that implicates leading Western multinationals and government officials has been exposed by the leak of confidential files in the oil…
theage.com.au

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram