Västmedial Turkrapportering

2016-02-29

Som vi nämnde häromdagen:

Slutligen har det hänt. Slutligen har Erdogan drivit spelet så långt att Washington inte bara stod bakom sin röda linje, utan dunkade dessutom hans humantillgångar till köttfärs. Som vi rapporterade på lördagen gjorde ISIS militanta en push för att nå den den kurdiskt kontrollerade staden Tel Abyad vid den syriska-turkiska gränsen från turkiskt territorium.

Och det är inte vi som säger dessa killar är ISIS, det är Reuters , det famösa och kosherentusiastiska anti-Assad syriska observatoriet för mänskliga rättigheter- det där med en man som personal, och Sky News .

Med andra ord Erdogan hade iscensatt sin egen Grisbuktenstil invasion av Syrien - men med hjälp av ISIS som dess exilkubaner. Detta var för mycket även för USA (eller åtminstone Pentagons generaler) som omgående skickade plan för att backa upp kurderna.

Vad blir då de västra presstituerade mainstream medias tagning på detta? VD:n för Natomedlemmen Turkiet har just organiserat sin egen glada lilla trupp av ISISentusiaster och skickade dem för att invadera ett grannland från hans eget territorium.

Inget av detta är omtvistad eller kontroversiellt - det är den västra hemisfärens mediala rapportering som säger invasionsstyrkan var ISIS och utgick ifrån Turkiet. Alltså var är övergreppet? Var är fördömandena? Var finns ansökningshandlingarna om att Turkiet slutligen anpassas till Pandemoniums förorter?

Eller är denna kritik bara reserverad för Ryssland?...

Finally it has happened. Finally Erdogan has pushed the envelope so far that Washington not only stood its ground but pounded its assets into minced meat. As…
russia-insider.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram