Den Nyttiga Idioten

2016-02-26

Vare sig vi valt - efter indoktrinering vi själva knappt varit medvetna om - att kalla oss höger eller vänster, kommunist eller nationalsocialist, blå eller röd, sosse eller djurgårdare, muslim eller jude, så har det socialpsykologiska kontrollverktyget detta epitet vi målat vår yttre fasad med alltid bara åsyftat en sak:

Att i okunskap om just vad pengar är, och vad för styrande mekanismer som finns i pengarnas design, ställa vanligt folk mot varandra.

Aldrig har denna indelning syftat till likabehandling. Aldrig har den syftat till att skapa konsensus, bästa möjliga livsvillkor, samma grund att stå på, aldrig har det syftat till att se varandra som medmänniskor.

Oavsett hur många gränser vi dragit över påhittade kartor som sades beskriva världen så har ju världen alltid varit en och samma. Trots dessa gränsdragningar så har det som skett på en plats ALLTID gjort avtryck på vad som skett med omgivningen;

Man kan argumentera för att en sten som släpps i vattnet bara slår ner över en area lika stor som stenen, men det blir svårare att förneka att ringarna på vattnet är större än själva stenen.

Vi har nu som människor möjligheten att bli intellektuella, medvetet medvetna om våra emotioners inverkan över tanke och handling, medvetet medvetna om på vilket sätt de äldre dominanta delarna av vår hjärna faktiskt hellre låter oss sprida ett dåligt - hatiskt - rykte om någon för att själva klättra i den evolutionära stegen.

Vi har en mycket dominant del nämligen i oss, som snabbt responderar på brist med utslagning. Som snabbt får oss att eliminera någon annan innan konkurrensen slår mot oss.

Denna del av oss, som betingar våra beteenden, har man noga studerat och exploaterat i den politiska och kommersiella propaganda som skall fösa de godhjärtade mot botten och de rövslickande mot toppen. Denna känslostyrda - hatiska, - absurt ogenomtänkta del i oss gör oss lättpropagerade till att ha ihjäl varandra.

Denna del inom oss gör oss till lätta verktyg - nyttiga idioter - att nyttjas för att söndras och härskas över. Vi är dumma som tror att de är dumma då de spelar dumma. För de leker med oss.

Det är dags att tänka ett steg längre nu.
//M.A.

‪#‎Folkresningen‬ ‪#‎DeFria‬ ‪#‎Bankreform‬

‪#‎AllWarsAreBankersWars‬

12800331_10156582886575296_7494617714898090579_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram