BNK = Y = C + I + G + Ex-Im

2016-02-26

Vi ska nog följa vad som händer i Japan för vi ligger tvåa i skuldsättning efter dem.
Ingves på Riksbanken har ännu inte erkänt att vi har deflation för då rasar förtroendet.
Han använder termen negativ inflation som i princip betyder samma sak.

Tom förklarar det på ren svenska så att det blir förståeligt och hur ointressant det än kan verka och hur mycket man än vill ignorera det så kommer faktum inte förändras.
Vi står inför risken av en enorm finansiell härdsmälta till följd av att varje krona i vår ekonomi är skuld som kräver en återbetalning med ränta. Med tiden blir återbetalningsskyldigheten större och detta försöker man dölja genom svåra ord och krånglig bankprosa.
Vi som samhället ser symptomen på det Tom beskriver och blir ofta arga på symptom. Om vi fokuserade på grunden istället till varför penningmängden minskar och ingen politiker vill adressera detta banala så skulle vi snabbt kunna förändra samhället.

Så länge vi väljer att ignorera grunden får vi acceptera att mer och mer av våra skattekronor som staten i förväg lånat sig tjocka på går åt till att betala för räntekostnader istället för det som i princip borde definiera oss som samhälle-omsorg och vård om våra svagaste.
Vår tystnad är ingenting annat än ett accepterande av att allt fler får det sämre och slutligen kommer vi själva vara de som drabbas.
//S.S.

http://www.svd.se/japans-inflation-faller-till…/…/naringsliv

"Här ett nytt ord, även om en gammal realitet, som gäller för flertalet så kallade I-länder:
BNK-BruttoNationalKonsumtion
BNK = Y = C + I + G + Ex-Im
Och som tidigare gäller att ALLA "pengar" skapas som RÄNTEbärande skuld av privatägda banker, varför det hela tiden finns en större- tillika växande, sammantagen skuldfodran, än vad det finns betalningsmedel och betalningsförmåga, varför skuldsättningen för all tid måste växa.
Efter skuldmättnad, alltså när mer än hälften av varje nyskapad räntebärande kredit går till att hantera räntekostnader av de föregående, alltså för att hantera den alltjämt växande ackumulerade räntekostnaden, blir det stagflation, alltså den reala produktiva ekonomin stagnerar och deflateras på betalningsmedel medans den finansiella ickeproduktiva delen av ekonomin inflateras på betalningsmedel med tillgångsprisinflation som följd som All Time High höga aktiekurser, huspriser o.s.v.
För att denna flerhundraåriga finansiella diktatur, där allt färre blir allt rikare på allt fleras bekostnad, skall se sitt slut så krävs enkom att DU börjar TänkaSjälv!
Detta är inte svårt, det är busenkelt!
Det som torde kräva mest utav oss är INTE att förstå detta tämligen mekaniskt busenkla, utan vad som torde kräva mer utav oss alla och en var är att i ord och handling utforska, utveckla och manifestera vad vi innerst inne bär!"
//T.S.

‪#‎bankreform‬

Japans inflation föll tillbaka till noll i januari efter två månader av måttlig tillväxt, visar officiella siffror.
svd.se|Av TT

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram