Parallella Skeenden Mellan Skål och Vägg

2016-01-04

Partial-Europe-Middle-East-Asia-Partial-Russia-Partial-Africa-Map

Om man sätter ihop vad som händer i Europa, med vad som händer i MÖ, så kan följande målning med ord skapa en bildning till förståelse.

Så medan Europa kämpar för att inrymma en (av den egna djupa staten skapad) flodvåg av flyktingar som flyr blod och våld inom sina forna kolonier, vinner högerpartier över hjärtan och sinnen hos européer som blir allt mer försiktiga med mångkultur, nyliberala reformer, åtstramningsåtgärder - och Nu verkar det, även med Nato själv.

Men krisen son nu omsluter världen är inte är begränsad till det av militär natur: Ända sedan 2008 har finanskrisen, det värsta ekonomiska bakslaget sedan den stora depressionen, gjort att Europa blivit fast i dyster ekonomisk tillväxt och hög arbetslöshet, som alltså med uppsåt förvärras av en galen tillströmning av miljontals flyktingar som bara tjänar till att undergräva EU: s ekonomiska utsikter, men som alltså krävs för att upprätthålla den aggregerade efterfrågan genom offentlig konsumtion, för att inte den ackumulerade räntekostnadens likviditetsförsörjning skall haverera hela ekonomin, för att bara inte tala om demografins utveckling. Vi ser dock numera enkelt tonerna av Kalergisregin bakom detta även för all del det Judiska Paideiaprojektet i Sverige, som har bäring på samma tema.

Och för att "bota" konkurssjukdomen, har många en gång stolta, självförsörjande(nåja i alla fall då lite mer än nu) europeiska länder (Spanien, Portugal, Italien och Grekland, för att nämna några) nu blivit tvungna att förlita sig på omöjlig-ränte-avkastning på lån från mycket Samma globala banker som havererade dessa nationella ekonomier i första läget (det faktum att inte ens isolerade Island var politiskt oberoende nog att straffa sina banker och omstrukturera sin ekonomi utan självmordsåtstramningsåtgärder visar att Europa är påverkat av befogenheter långt bortom kontrollen av en demokratisk procedur).
Abuse
Allt detta som nu kommer samtidigt som Iran projicerar sitt inflytande i Irak, Syrien och Jemen, utgör ett hot mot Saudis regionala hegemoni, som just alltså kastat Vita Husets inflytande på soptippen, precis när som de internationella sanktionerna mot Teheran är inställda på att lyftas. Ni minns dessutom de sanktioner som plötsligt - nyss häromdagen - inte infördes och hur Erdogan lika plötsligt häromdagen ansåg Israel nödvändigt för Turkiets framtid.

Synpunkterna från Al-Jubeir i Saudi tyder dock på att Riyadh är, i alla fall till sin uttryckta mening, inställda på att öka insatserna för att tygla den så kallade "shiitiska halvmånens" framväxt, möjligen genom att få mer delaktighet i Syrien, en fördubbling av kungarikets engagemang i kampen i Jemen, och , förmodligen, ta en mer framträdande roll i Irak med hjälp av kampen mot ISIS som en rökridå för något sätt av intervention. Någonting måste nu göras och det måste göras mycket snabbt.

Det är faktiskt också värt att notera hur uppenbart absurt det är - för alla utom svenskar - att det är saudierna som antyder att iranierna är de som "sprider kaos och sekterism" i regionen. När allt kommer omkring var det faktiskt inte Teheran som just genomförde avrättningen av en framstående medlem av en annan sekt och det är inte Iran som predikar för en farlig, ultra puritansk tolkning av islam som liknar det som sunniextremister använder för att motivera genomförande av upprättandet av extremistiska avfällingar. Vidare var det inte Iran som destabiliserade Syrien genom att underblåsa sekteristisk oenighet.

I vilket fall som helst, detta är en exceptionellt allvarlig situation som mycket väl kan blåsa upp en direkt intensiv konflikt mellan de båda länderna som redan finns på motsatta sidor av flera regionala proxykrig.

1610055_10206952345861948_3699025315913474460_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram