Ekonomisk Drivning

2016-01-04

Om man läser denna artikel lite försiktigt och tar hänsyn till att författaren inte uppenbart begriper att det faktiskt finns en ackumulerad räntekostnads tillväxt, en Djup Stat och att inte Island har gjort ett dyft för att förändra systemet som sådant, så finns det ändå övergripande beskrivningar värda att notera i sak.

Så medan Europa kämpar för att inrymma en (av den egna djupa staten skapad) flodvåg av flyktingar som flyr blod och våld inom sina forna kolonier, vinner högerpartier över hjärtan och sinnen hos européer som blir allt mer försiktiga med mångkultur, nyliberala reformer, åtstramningsåtgärder - och Nu verkar det, även med Nato själv.

Så här borde - men är inte - grunden i artikeln vara utformad innehållsmässigt:

Men krisen som nu omsluter världen är inte är begränsad till det av militär natur: Ända sedan 2008 har finanskrisen, det värsta ekonomiska bakslaget sedan den stora depressionen, gjort att Europa blivit fast i dyster ekonomisk tillväxt och hög arbetslöshet, som alltså med uppsåt förvärras av en galen tillströmning av miljontals flyktingar som bara tjänar till att undergräva EU: s ekonomiska utsikter, men som alltså krävs för att upprätthålla den aggregerade efterfrågan genom offentlig konsumtion, för att inte den ackumulerade räntekostnadens likviditetsförsörjning skall haverera hela ekonomin, för att bara inte tala om demografins utveckling. Vi ser dock numera enkelt tonerna av Kalergisregin bakom detta.

Och för att "bota" konkurssjukdomen, har många en gång stolta, självförsörjande (nåja i alla fall lite mer än nu) europeiska länder (Spanien, Portugal, Italien och Grekland, för att nämna några) nu blivit tvungna att förlita sig på omöjlig-ränte-avkastning på lån från mycket Samma globala banker som havererade dessa nationella ekonomier i första läget (det faktum att inte ens isolerade Island var politiskt oberoende nog att straffa sina banker och omstrukturera sin ekonomi utan självmordsåtstramningsåtgärder visar att Europa är påverkat av befogenheter långt bortom kontrollen av en demokratisk procedur).

Den lärdom som européerna lärde mig var gammal: "Lura mig en gång, skam på dig; lura mig två gånger, fy skäms på mig. " Ända sedan terrorattackerna den 11/9, har Washington (och i förlängningen, NATO) endast levererat till Europa, en rad globala militära misslyckanden för den gamla världen - som redan lider under det brutala diktatet av IMF: s skulder och Världsbankens åtgärder. Kasta vidare in ett par miljoner desperata flyktingar i mixen och du har väckt den råa högerandans politiska partier - från Le Pens Front National i Frankrike till Golden Dawn i Grekland.

Amid NATO’s non-stop campaign of overseas military misadventures, which are displacing millions of people and forcing them to EU shores, Europeans may be finally losing their patience with the military organization’s reckless ways.
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram