Sultanbeteende

2015-12-25

De som ofta läser denna sida är inte osäkra, de vet att det Sunnisympatiserande Turkiets president Recep Tayyip Erdogan måste ha förlorat sitt sinne för proportioner för länge sedan.

I den mån Washingtons favorit till envåldshärskare - i hård konkurrens givetvis med Bibi och House of Saudgossarna - hade någon sans kvar när han gick in i senaste sommarens sköna blom, har han nu förlorat den helt i kölvattnet av valet juni som såg AKP förlora sin absoluta majoritet i parlamentet. Det innebar att Erdogan skulle få en svårare tid med att skriva om den politiska regelboken på vägen till att befästa sin makt i en verkställande diktatur.

För att lägga sten på börda, valet visade ökat väljarstöd för det pro-kurdiska HDP som Erdogan likställer med PKK, Ankaras terroristboogeyman.

Allt som allt, så bestämde Erdogan att utfallet behövde göras ogjort. Efter att avsiktligt ha undergrävt koalitionens byggprocess, Erdogan - då med en hittepåpistol mot hans eget huvud - var så himla tyvärrigt tvungen att påkalla nyval.

Lämpligt nog så beslutade Ankara sig för att just detta behövdes för att underblåsa konflikten med PKK, faktiskt ett drag som märkligt nog omedelbart störtade landet ner i falseflaginitierat våld, vilket dessutom gav Erdogan en möjlighet att spela "det är därför Turkiet behöver en stark ledare" kortet på vägen för att säkra ett "bättre" resultat ur valurnan i början av november.

Därefter sköt han ner ett ryskt stridsflygplan och invaderade Irak.

Allt detta kommer alltså när som Turkiets roll i finansieringen av ISIS terrormaskin har blottlagts för världen att beskåda. Ankara har ju länge misstänkts för att underlätta flödet av utländska soldater in i Syrien och landets roll i finansieringen och för att beväpna olika sunnimilitanta som slåss utom stabiliserings- och associeringsavtalet är väl känt.

Men påståenden om att Erdogans familj kan utnyttja nätverket Barzani som de irakiska kurderna använder för att transportera kurdisk råolja till Ceyha på vägen för att hjälpa ISIS smuggla stulen olja är nya, och har gjort att världen omprövar hur vi ska se på Turkiet som är en ZIONato medlem.

Vid denna punkt, är det inte klart vad som kommer att hända härnäst, men vad vi vet är att USA har tagit tillbaka begäran om att Turkiet intensifierar insatserna i Syrien och ryssarna är fullt beredda att skjuta ner turkiska F-16s i sin satsning på att skydda syriskt luftrum . Samtidigt har fortfarande Erdogan trupper i Irak, mycket till Bagdads förtret.

Vi vet dessutom att vissa generaler inom den Amerikanska armén har förhandlat med Bashar al Assad vilket förmodligen inte länder Erdogan något mer påtagligt nöje.

Erdogan repeated on Dec. 11 that Turkey would not pull out its troops out of Iraq. In response, Iraq appealed to the UN Security Council to demand an immediate withdrawal of all Turkish troops from Iraq, calling Turkey's incursion a "flagrant…
gatestoneinstitute.org|Av Burak Bekdil

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram