Kärnfrågor om Kärnpunkter

2015-12-25

4302786000_8e7fbe818d

Så vad skulle då anledningen kunna vara till den extremt varma vintern ur ett geopolitiskt ekonomiskt perspektiv - för Anglozionistriket och dess kollektivistiska materialistiska vinstmaximering? Vad skulle Monsantos jordbruk i Ukraina kunna ha med den saken att göra och vad skulle möjlig påverkan av Jetströmmar kunna få för inverkan och varför?

Nu, det här är vad det hela egentligen innebär om det skulle finnas grund i ovan frågeställningar. Med så mycket som kan gå fel, har Ukraina inte kunnat säkra tillräckligt naturgas eller kolleveranser för att åstadkomma en energiförsörjningskudde i händelse av en köldknäpp i vinter. Några veckor av frost kommer att utarma leveranserna, och sedan kommer rören att frysa, vilket gör en stor del av tätorterna obeboeliga därefter (eftersom minns att, det finns inte längre några pengar eller någon verksamhet att tala om, för att reparera skadan). Det verkar illa nog, men vi är inte riktigt där ännu i resonemanget.

Du förstår, Ukraina producerar mer än hälften av sin elektricitet med hjälp av kärnkraftverk. Noga räknat 19 kärnreaktorer i drift, med ytterligare 2 förment under uppbyggnad. Och det är i ett land vars ekonomi befinner sig i fritt fall och som är inställt på att närma sig Mali eller Burundi! Kärnbränslet för dessa reaktorer höll på att levereras av Ryssland. Ett försök att ersätta den ryska leverantören med Westinghouse misslyckades på grund av kvalitetsproblem, som skulle leda till en olycka. Vad en konkurs Ukraina, som just skar av relationerna med Ryssland över miljarder i statsskuld, kommer att göra när det är dags att tanka dessa 19 reaktorer? Bra fråga!

6a00d8341d045953ef010536540292970b-800wi.jpg

Men en ännu bättre fråga är, kommer de även att låta det så långt? Du förstår, det har blivit känt att dessa kärnkraftsanläggningar har brister i det förebyggande underhållet, på grund av brist på medel. Nu är du förmodligen redan medveten om detta, men låt mig stava ut det i alla fall: en kärnreaktor är inte en av de saker som du kör tills den går sönder, och sedan ringer en mekaniker när den gör det. Det är inte ett "om man är pank, kan jag inte fixa det" sorts scenario. Det är mer av ett "du har missat en uppgradering så jag kommer inte nära den" scenario. Och sättet att hålla den från att bryta samman är att ersätta alla de bitar som är noterade på ersättningsschemat senast de datum som anges på schemat. Det är antingen det eller saken går "Ka-boom!", Och allas hår faller av.

Hur nära är Ukraina en stor kärnkraftsolycka Tja, som det visar det sig, mycket nära: alldeles nyligen var en snävt undviken när vissa Ukro-nazister sprängde elektriska kraftledningar som levererade el till Krim, något som utlöste en blackout som varade många dagar. Ryssarna ordande detta och gjorde en överföringsledning från den ryska fastlandet, så nu lyser Krim upp igen. Men medan det hände, Södra Ukraina, med sina 4 energiblock, förlorade sin anslutning till nätet, och det var bara mycket snabba, expert åtgärder som vidtagits av personal där som avvärjde en kärnkraftsolycka modell större.
nuclear-disasters-2-638
Jag hoppas att du vet det redan, men för säkerhets skull, låt mig stava ut det igen. En av de värsta saker som kan hända en kärnreaktor är förlust av elförsörjningen. Ja, kärnkraftverk göra el en del av tiden men de måste förses med el hela tiden för att undvika en härdsmälta. Detta är vad som hände i Fukushima Daiichi, som nu dammar ner marken med radionuklider så långt bort som Tokyo och fortfarande läcker ut radioaktiv juice i Stilla havet.

Och så, mardrömsscenariot för Ukraina är enkelt. Temperaturen sjunker under noll och stannar där under ett par veckor. Kol- och naturgasförsörjning stannar; värmekraftverk stängs; elnätet havererar; cirkulationspumpar på 19 kärnreaktorer (som förresten, troligen inte har setts över så dags som de borde ha varit inne på översyn) slutar pumpa; härdsmälta!

Och så, om du vill be en bön för Ukraina här julen, bry dig inte eftersom de är ordentligt påsatta. Men be en stilla bön för den globala uppvärmningen eller då alltså kanske Anglozionisternas möjlighet att påverka väderleken. Om vintern stannar på temperaturen väldigt, väldigt varmt, bara då kan "19 Fukushimas" scenariot avvärjas. Det är inte omöjligt: vi har sett den ena obscent varma vintern efter den andra, och varje passerad månad sätter nya rekord. Framtiden ser varm som i mycket varmt. Låt oss be för att det inte också visar sig vara samma värme som i radioaktivitet.

Vi kanske skall vara lite försiktiga med att helt utesluta den möjliga förekomsten av att några nu ser sig själva i sin innevarande situation som att de bara har Simsons val kvar, mellan skål och vägg.

10458751_10206893760437349_2070580924605247132_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram