Djupstatskonflikt eller djup Statskonflikt

2015-12-24

Tidigare i veckan berättade vi om en artikel som vi sa skulle bli omtalad och diskuterad, det blev den och det är alltså Seymour Hersh senaste undersökande rapport där vi lär oss att uppenbarligen, så har Joint Chiefs of Staff arbetat för att undergräva de ansträngningar som Vita huset och CIA har gjort i Syrien.

Alltså det handlar om konflikten mellan Anglozinisterna - Den Djupa Staten - och delar av den militära delen av statsförvaltningen. Om någon nu undrar - eller inte redan har kommit på - varför Lindsay Graham verkade så irriterad vid utfrågningen av generalen tidigare, han fattade att han har blivit lurad och det är varför han nu drar tillbaka sin presidentkandidatur. Han vet vad klockan är slagen.

Enligt Hersh, har Joint Chiefs vidarebefordrat underrättelser till Bashar al-Assad genom ett nätverk av mellanhänder i någonting som börjar år 2013 i ett försök att hjälpa den syriska ledaren i kampen mot extremister som backas upp av Washingtons regionala allierade i Riyadh, Ankara och Doha. Hersh går så långt som att hävda att CIA lurades till att lämna ut sämre vapen till jihadister efter att ledarna av Chiefs föreslog att transportera vapen från Turkiet skulle vara billigare än att gå igenom Libyen.

Om bara Hersh berättelse ändå är bara delvis korrekt, så antyder det att inte alla i Washington var (eller är) ombord tillsammans med en "strategi" som innebär att isolera Assad regimen och implicit (eller, i värsta fall, "explicit") stödja terrorister .

Hersh rapport kom hack i hälarna på en berättelse från Tyska Bild som hävdar att den tyska underrättelsetjänsten har börjat nätverka med Assad i ett försök att öppna kommunikationsvägar inför uppbyggnaden av insatser med mer Tornado övervakningsflygplan mot terrorism. Att chefen för den Franska underrättelsetjänsten uttryckte sig som han gjorde igår inför NATO, får nog därför ses som främst ett uttryck av artighet, trots det häpnadsväckande innehållet.

Sammantaget, allt detta innebär den enkla berättelsen som tyder på att väst starkt motsätter sig att arbeta med Assad regeringen i någon som helst egenskap är uppenbart falsk. I själva verket, vad Hersh berättelse antyder är att det finns många tjänstemän i USA som tror på att idén med beväpna terrorister, i ett försök att få till stånd ett regimskifte i Mellan - Östern är verkligen skrattretande korkad. De är tydligen så övertygade om detta att de är villiga att ta till direkt förräderi för att undergräva vad de ser som en farlig politik för att underblåsa osämja med medhjälp av sunniextremister.

Att Vita - Huset nu spinner denna berättelse tvärtom för att undandra sig ansvar, får nog närmast ses som av naturen mer givet. Nästa sak då att Observera blir att USA försökte i så fall att inledningsvis iscensätta en militärkupp i Syrien. Det är ju i så fall bara ytterligare ett bevis på de längder som Washington tydligen är villiga att gå till för att nå USA: s geopolitiska mål. Uppmuntra militären att störta en regering kan ju inte exakt räknas som "stöd för en demokratisk övergång."

I vilket fall som helst kommer vi att lämna det till läsarna att tolka pjäsen, jämföra och kontrastera med vad Hersh skrev och allt vi vet om konflikten blir att allt är på väg att beslutas om vilket konto som låter mer rimligt.

Kortare uttryckt, antingen så har Vita Huset uttryckt stöd för "medelmåttiga" terrorister, eller så har man faktiskt inte varken i akt eller mening uttryckt ett sådant stöd.

1045215_10206886438934316_2430609583622482551_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram