Terrorister

2015-11-28

Hela detta synsätt gör att Erdogans regering och dess underrättelsetjänster känner sig motiverade skjuta ner ett ryskt stridsflygplan. De behöver en upptrappning av situationen, eftersom de har ryggen mot väggen. Det gör också Erdogan oförutsägbar i denna konflikt. Han har en hel del att förlora.

Nato är extremt nervöst, eftersom den vet att sanningen om förhållandet mellan Nato-medlemmen Turkiet och den islamistiska terrorgruppen (IS) kommer till ljuset om det blirr en rysk seger i Syrien. Om flyktingarna kan återvända, kommer Erdogan inte ha dem som gisslan för att pressa pengar [från EU]. Det är helt klart vem som är intresserade av en upptrappning av konflikten.

Reaktionen hos den västra alliansen om nedskjutningen av ett ryskt bombplan visar att Nato är mycket nervöst. Det är på gränsen till att förlora kontrollen över Ryssland i Syrien. Det höga turkiska utspelet, vilket troligen planerades av underrättelsetjänsterna, ser mer ut som en desperat symbolisk handling än en genomtänkt kommandooperation. Den ryska ambassadören till Nato, Alexander Grusjko, kallade det skuggteater.

Anledningen till Nato söker sig till skuggiga platser är för att dölja det faktum att Putin namngav dem som sköt ner det ryska flygplanet som medbrottslingar till terroristerna. Turkiet är ett Nato-land. Alliansen Nato konfronteras med den officiella anklagelsen om terrorism för första gången. Hittills har Nato varit den enda som kan smälla andra med etiketten terrorism. Den verkliga orsaken till deras nervositet är påtagligt rotad i det militära.

Originally Appeared at German Economic News; Translated by Susan Neumann
russia-insider.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram