Desperation

2015-11-27

Om Recep Tayyip Erdogan följer de uppgivna råden från hans fortfarande trogna generaler för en inbrytning i Syrien, så kan den förväntas inom mycket kort eller inte alls, eftersom energiministern redan har signalerat möjligheten av Sultanen av Bosporens frånfälle och Sultanen själv numera har uttryckt sig om att småsaker som nedskjutna flygplan, är någonting som politiker skall hålla sig ovanför, dessutom är de militära förberedelserna för långt gångna på den Ryska sidan för att medge längre tider.

Så i ljuset av den nu pinsamt öppet stigande desperationen inom Erdoganlägret:

Håkan Fidan, chef för Turkiets National Intelligence Organisation "ISIS är en realitet och vi måste acceptera att vi inte kan utrota en väl -organiserad och populär anläggning som den islamiska staten, Därför uppmanar jag mina västerländska kolleger att revidera sina tankesätt om islamiska politiska strömningar, lägga undan sin cyniska mentalitet och omintetgöra Vladimir Putins planer på att krossa syriska islamistiska revolutionärer "-.

Erdogan måste alltså agera nu för att inte hans inrikespolitiska situation skall förvärras så mycket att Turkiet reser sig emot honom, inte minst beroende på hans egen vandel och handel i relation till privata sjukhus, avlyssning och som bekant oljehandel då inte minst, där omedelbart efter händelsen som ägde rum tisdagen som den ryske presidenten Vladimir Putin uttryckte som "ett hugg i ryggen levererat av medbrottslingar till terroristerna." Putin sade också att Ryssland var väl medvetet om Turkiets affärer i oljebranschen med islamiska staten.

"IS gör stora pengar, hundratals miljoner eller till och med miljarder dollar, från att sälja olja - alltså administrerat av Erdogans son. Dessutom, de skyddas av militären för en hel nation ", sade han.

Så Erdogan tappar all handlingsfrihet genom att den politiska trovärdigheten går förlorad, eftersom han vet att det samtidigt också blir allt svårare att få stöd av den Anglozionistiska falangen i Vita Huset, vars handlingsfrihet också blir alltmer beskuren genom att det interna dubbelspelet uppdagas för allt fler inom organisationerna.Så Erdogan har nu bråttom att få in ZIONATO i konflikten på artikel 5, innan hela den Djupa staten är exponerad och kollapsar.

"Vi har fortfarande inte hört några begripliga ursäkter från de turkiska politiska ledarna eller några erbjudanden för att kompensera för de skador som orsakats eller att man lovar att straffa brottslingarna för deras brott", sade just Rysslands president.

"Man får intrycket att de turkiska ledarna medvetet ledde de rysk-turkiska relationerna in i ett kaos - och vi är ledsna att se detta", tillade han.

Samtidigt sade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att hans land inte skulle be om ursäkt för att ha skjutit ned det ryska bombplanet.

"Jag tror att om det finns en part som måste be om ursäkt, är det inte vi," berättade han för CNN i en intervju och underströk att "de som kränkt vårt luftrum, är de som behöver be om ursäkt" med uppenbar hänvisning till Ryssland.

Men:

Frankrike och Ryssland har just därför kommit överens om att utbyta underrättelseuppgifter om Islamiska Staten och andra terrorgrupper i Syrien för att öka effektiviteten i sina luftkampanjer i landet när Vladimir Putin träffade sin franska motsvarighet, Francois Hollande, i Moskva.

"Frankrike är redo att arbeta hand i hand med Ryssland för att nå ett gemensamt mål att bekämpa terrorgrupper och Islamiska Staten i första hand", sade Hollande idag efter samtalen - torsdag kväll.

De två ledarna har kommit överens om att franska och ryska flyganfall skulle inriktas på Islamiska Staten (IS, tidigare ISIS / ISIL) och andra jihadist grupper och anläggningar under deras kontroll. Alltså inte precis vad som Hakan Fidan anför.

"Vad vi kommit överens om, och det är viktigt, att slå bara mot terrorister och Daesh (Islamiska Staten) och inte slå mot krafter som kämpar terrorism. Vi kommer att utbyta information om vem man träffar och vem man inte ska slå till mot, " sade Hollande.

Putin betonade den nyckelroll som spelas av den syriska armén, som är lojala mot Assad, i kampen mot terroristerna i landet.

"Vi tror att det är omöjligt att framgångsrikt bekämpa terroristerna i Syrien utan markverksamhet", sade han - vi ser detta som mer än kvalificerad tro.

"Och det finns ingen annan kraft för att genomföra markoperationer mot IS ... utom regeringens armé i Syrien. I detta avseende, jag tror att armén hos president Assad och han själv (den ryska) är naturliga allierade i kampen mot terrorismen ", förklarade den ryske ledaren.

Så avslutningsvis ett annat perspektiv, men ändå till styrkande av ovan:

Under nästan sex månader sedan valet under sommaren som såg AKP förlora sin absoluta majoritet i parlamentet i Turkiet efter en stark uppvisning vid valurnorna av pro-kurdiska HDP, har det varit intressant att se hur centralbanken har reagerat (eller, mer korrekt, " inte "reagerat) på perioder av svaghet i lira.

Tidigare, i det nya regeringsprogrammet ( där Ankara meddelade det nya kabinettet tidigare i veckan) som lyser med sin frånvaro av ordet "oberoende" med hänvisning till hur centralbanken väljer penningpolitiken. Som till och med, eller kanske snarast just därför som Bloomberg rapporterade tidigare, var det första gången som just det ordet utelämnas sedan AKP kom till makten för tretton år sedan.

Ja, vi skulle i språkförvanskningens rike "fokusera på innebörden och inte orden." Tyvärr, men det betyder precis vad alla som vet något om denna regering anser att det betyder: Erdogan kommer själv att bedriva penningpolitik från och med nu. Så nu är det alltså bråttom även för det Turkiska folket, inte bara för Erdogan.

Så här är alltså en kille som under bara de senaste sex månaderna har I) börjat ett inbördeskrig för att piska upp allmänheten till en anti-Kurd hysteri, II) saboterat koalitionens byggprocess så att han kunde kräva nyval, III) grep många medlemmar av pressen, IV) höll en fars till ett val där hans parti bara gjorde upp en stark uppvisning eftersom väljarna var livrädda, V) sköt ner ett ryskt stridsflygplan under misstänkta omständigheter, och nu VI) eliminerade den i och för sig gällande vanföreställningen i idén om centralbankens oberoende. Och vi har då inte ens kommit till den del där han agerar för att ändra konstitutionen på väg till att etablera ett artigt sagt starkt verkställande ordförandeskap.

Samtidigt har regeringen i Ankara alltså nu anklagats för att underlätta svarta marknaden för råoljeförsäljning för ISIS räkning även fast Erdogan använder gruppen som en rökridå för sina ingripanden mot politiska rivaler.

Enkelt uttryckt: idén om att detta land inom ramen för den nuvarande regeringen är en Nato-medlem är lika absurt som hela ZIONATO och tanken på att det Washington som inte är den Djupa Staten skulle stödja den här typen av enväldigt styre är ett bevis på det faktum att USA bara bryr sig om spridning av "demokrati" om det innebär att säkra ett fotfäste i ett land som inte redan är en strategisk allierad till den Anglozionistiska bankhegemonin (som Syrien).11219442_10206722810883717_7880971283086491116_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram