Ägarintressen och opinionsbildningsinsatser

2015-11-23

Med avseende på att det är den Djupa Staten själv som arrangerar - iscensätter - hela spektaklet med flyktingar och "terroristhotet" så förefaller ju detta vara en mycket märklig och nypåkommen uppriktighet, alltså den att erkänna att man är helt dum i huvudet?

Ja faktiskt så märklig att detta synes väl i så fall närmast peka på att man, om man nu inte alltså är så helt dum i huvudet som nu bredvilligt görs gällande, istället verkligen avser att genomföra en falseflagattack för att driva upp opinionsbildningseffekten så att det kan införas mer repressiva åtgärder i samhället.

Det viktiga är dock därför också detta, att människor skall tänka själva och inte falla offer för egen intellektuell lättja. Så vad Linderborg beskriver att tidningarna ägnar sig åt är alltså följande:

"Allmänheten övertygades om en fullträff från Säpos sida, som berömdes stort och vackert för sitt snabba gripande. Regeringen och den borgerliga oppositionen tog varandra i hand om att det brådskar med en ny lagstiftning. Mer övervakning, mer kontroll.

48 timmar senare visar det sig att Säpo kan lägga till ytterligare ett fiasko på sin cv. Av pressmeddelandets undertexter förstår man att de nu ska göra ”kompletterande intervjuer” för att undersöka om det överhuvudtaget har funnits ett terrorhot mot Sverige. De har alltså gått på en jätteblåsning.
Och det har även vi i pressen gjort, som helt okritiskt piskat upp masshysteri och total rättsosäkerhet."

Att pressens uppgift nu helt plötsligt och av någon mystisk oredovisad anledning skulle ha blivit någonting annat än opinionsbildning, i enlighet med ägarintresset, förefaller dock vara ett något mer än överilat om än något implicit påstående från Linderborgs sida. Så är det helt enkelt inte.

Man kan säga mycket om pressen, men att vara kända för att främst hålla sig till annat än den egna nyttans främjande, det är de helt enkelt inte.

Söndagen den 22 november måste vara en av de pinsammaste dagarna i svensk presshistoria. Mutar Muthanna Majid visade sig inte vara en terrorist, utan bara en helt vanlig kille på e…
aftonbladet.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram