Nudelsoppa; recept och smaklöksmedvetenhet

2015-10-15

nudelsssop

http://samuelnudel.blogspot.se/2015/05/den-konspiracistiska-agitatorn-dani-m.html

Nudel serverar en egenhändigt – menandes formateringsomedveten av den könsstympande sexuddiga formateringens formateringskonsekvenser - komponerad soppa med tydlig reflektion av dissonans i resonansen från sin egen – högst subjektiva - klangbotten gentemot Dani Ms tydligt saltresonerande toner i en helt uppenbart ökande harmoni med den mer allmänt enskilda klangbotten som utgör samhällets grund – den En-skilda individen som är grunden för kollektivet mänskligheten aka det kollektiva medvetandet - via den information vi gemensamt, fritt och öppet delar.

Detta salt som är nödvändigt för alla soppor men inte får tillåtas ta täten /ledningen / för smaklökarnas uppmärksammande fokusering eftersom det är delikata spörsmål som ligger som saltande grund för smakupplevelsen.

Så en nudelsoppa på av Dani M flitigt citerade – ur sin kontext och i sällsamt många fall utan källanvisning – ord och meningar som saltande argument kräver en mustig buljong och rejält kryddiga ingredienser för att harmonisera med den sälta som träffar alltfler smaklökar i takt med att receptet sprids allt vidare via en stadigt ökande – i många fall musikalisk, i färre fall kulinarisk - kommunikation mellan de En-Skilda individerna.
Mer än någonsin tidigare i historien som vi allmänt / gemensamt / känner den.

Läsaren som individ – som f ö kan synonymiseras som ”insevidden” in-se-vidden och ”idetvida” i-det-vida, vilket illustrerar vad vi behöver göra för att förstå var vi befinner oss – ska tydligen ta denna allt annat än vällagade och intellektuellt sedvanligt ohederliga - utan att för den skull vara direkt lögnaktig - soppan för smaklig, genom att bortse från det mycket enkla och uppenbara faktum att Sam-u-El inte en enda gång redovisar några som helst faktiska motbevis på vad Dani M faktiskt sägs uttrycka.

En basingrediens i soppa är givetvis salt och enligt kocken själv har Dani M har uttryckt följande för grovsaltning av anrättningen;
- ”I en kommentar till Linderborgs artikel tog han istället tillfället i akt och fastslog att ”familjen Rothschild” kontrollerar både ”i stort sett hela bankväsendet i världen” och ”Israel”, genom vilka man dessutom styr ”i stort sett hela världsmedia”.”

Tja, antingen så är Rotschild en betydande maktfaktor inom bankväsendet eller så är de inte det.
Och antingen så är banksektorn en betydande maktfaktor inom samhället eller så är den inte det.
Och antingen så är Rotschild en betydande maktfaktor i Israel idag eller så är de inte det.
Och antingen så är i stort sett hela världsmedia centraliserad eller så är den inte det.

Rothschild

Dessa ingredienser hastar kocken snabbt över genom att vidare till läsaren leverera följande litania via receptet med sexuddigt könsstympningsperspektiv;

”Som brukligt är för de som sprider dylika antisemitiska budskap var Dani M noga med att i nästa andetag försöka gardera sig mot anklagelser om just antisemitism med sin egen version av klassikern ”man kan inte kritisera Israel utan att anklagas för antisemitism”, som med hans ord löd ”Antisemit är bland det värsta du kan bli anklagad för idag, blir du stämplad som det har du inte längre trovärdighet i det offentliga rummet. Men är man antisemit om man är anti-Israel?”

Är det som Dani M uttrycker eller är det inte som Dani M uttrycker?
Vad händer med den som – oavsett grund – får etiketten anti-semit, nazist eller liknande på sig?
Blir denne paria eller inte i det offentliga rummet?

Går det att diskutera Israel utan att bli kallad anti-semit och går det att diskutera judar utan att bli kallad nazist?
Antingen är det som Dani M säger eller så är det inte som Dani M säger och de svar Sam-u-El serverar för att dämpa Dani Ms grovsaltning är lika smaklösa och därmed verkningslösa för den soppsmak som bara verkar bli allt saltare ju mer egenkomponerade ingredienser receptet får kocken att lägga i.

Nudelsoppan innehåller inga redovisade ingredienser / sakligt grundade argument / av att Dani Ms saltsättningsinformerande problemformuleringsinitiativ skulle vara missvisande för de smaklökar som finner dem ledande framför skribentens / kockens / försök att harmonisera genom att dölja deras sälta med sina smaklösa etiketteringar utan saklig grund som kryddig ingrediens.

Han besvarar vidare sina valda citat omgående genom att skriva följande som smakförhöjande saltdöljande ingrediens;

”Som om hans teser om Rothschild utgjorde legitim kritik av den israeliska ockupationen av Västbanken eller det dagliga förtrycket av den palestinska civilbefolkningen. Bankfamiljen Rothschild har sedan 1700-talet använts av antisemiter som symbol för påstådda judiska konspirationer, och är t.ex. vanligt förekommande i nazistisk propaganda. ”

och tycker sig därigenom detta undvika frågan om man är anti-semit för att man är anti-Israel.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/260538/images/2008/img_2189_23131160.jpg
Receptet säger att ”nazistisk propaganda” ska hällas i som förstärkande saltdämpare till det givna ”antisemit” och ofta använda ”påstådda judiska konspirationer” men det blir klumpigt om ingredienserna / argumenten / inte rör om i soppan, vilket dessa etikettklistringsförsök inte längre gör som de fordom gjorde.

Klumpig därför att det återför uppmärksamheten till kopplingen av Rotschild, Israel och Palestinafrågan – Palestinier som f ö även de är semiter mot vilka andra semiter – företrädesvis judiska - verkar väldigt anti av någon anledning – via den väldokumenterade historia som går via två världskrig och Balfourdeklarationen,, nationsfinansiering och den inte helt blygsamt och klädsamt obetydliga förekomsten av Rotschild som betingare av både namn på byggnader, gator och torg och själva strukturerna i sig själva i den nation de fick som tack för den hjälp de så frikostigt bidrog med under den kalabalik som går under benämningen världskrig med nominella förtecken i både text, ord och handling.
Och att de nationella nominerade pappersbitar som deras nations invånare – liksom alla andra nationers invånare – verkar så intresserade av fungerar som en ansiktsbok för familjen Rotschild är inte heller det något som Sam-u-El vill krydda soppan med enligt / receptet / sin formaterade manual / så därför låter han läsaren krydda med den kunskapen – medvetenheten - efter egen förmåga och behag.

Vilket ju kan ses som hyggligt för de som har för vana att ha med egna kryddor när det bjuds på Nudelsoppa eftersom originalreceptet är ypperligt försiktigt med salt från andra källor än sina egna.
Den främsta intellektuella ingrediensen i soppan till försök att få bort fokus från Dani Ms uttryckta ord och problemformuleringsinitiativ är den sedvanliga och med / nu för / tiden alltmer uppenbart ihåliga anti-semitism-retoriken vilket går ut på att folk re-agerar efter givna / implanterade / formaterade / generella / självförstärkande mönster via grupptryck som enligt manual 1.a / receptet / säger att retoriken bör förstärkas med ordet nazist så fort tillfälle ges.

Men denna etiketteringsingrediens fungerar allt sämre som saltavhållande distraktion för allt fler smaklökar och folk uppmärksammar grunden till smaken allt mer oavsett vad den avskräckande och därmed döljande ingrediensen kallas eftersom funktionen är borta så fort medvetenheten om saltsmaken är väckt.

Salt smakar alltid salt precis som censur alltid är censur, även om den verkar indirekt via etikettering, och smaken av censur från en individ – minoritet - som tycker sig utsatt och helst inte vill diskutera det faller allt färre på läpparna.

Igen, är en utpekad nazist/antisemit välkommen i det offentliga rummet?
Skulle det kunna tänkas att etikettklistring skulle kunna vara ett sätt att få andra att re-agera på det sätt de blivit formaterade?
Exkluderande isolering vilket innebär bruten kommunikation.
Den utpekade kan säga vad den vill för den formaterade lyssnar ändå inte.

Allt detta utan att definiera vare sig konspirationsteori, anti-semitism, nazist eller jude, vilket faktiskt är en förutsättning för en meningsfull kommunikation om smaksensationer om de ingredienserna ska verka ledande för smaklökarna.

När är en konspirationsteori inte längre en teori utan accepterad verklighet och är det en konspirationsteori att säga att de rikaste är en elit som via sina banker kontrollerar den ekonomi som styr politiken?

Vad är en semit som dessa anti-semiter uppenbarligen har emotionellt betingade problem med?

Vem avgör vem som är nazist, jude eller annan valfri gruppindelning och på vilka grunder?

Detta är den buljong Nudelsoppan som Sam-u-El serverar grundas på,.

Odefinierade etiketterande uttryck som är avsedda att distrahera smaklökarna från saltet kocken haft tillgång till / känt sig tvungen att använda..

Senare - efter att ha grovsaltat denna – inte så - mustiga buljong efter egen smak – så föreskriver receptet tydligen en nypa kollektiv finsaltning i form av;

pdf almedalen
”Monserrat [Dani M] har publicerat skärmdumpar från ”Partiet De Fria”, som han förut även ”gillade” på Facebook. Partiet De Fria har på senare år blivit ett internetfenomen i Sverige och sprider hat mot judar formulerat via klassiska antisemitiska konspirationsteorier och schabloner. Partiet har även kopplingar till rasideologer, antisemiter och konspirationsteoretiker i Vaken.se där”

En rask smaksättning av reflekterande verklighetsuppfattning i form av axiomer - oredovisade varför varandes så - som finsaltningsingredienser där ingredienserna är de sedvanligt medelmåttiga ”sprider hat mot judar formulerat via klassiska antisemitiska konspirationsteorier och schabloner” för att sedan plocka fram ”rasideologer, antisemiter och konspirationsteoretiker ” för övertagandet av Dani Ms grovsaltningsargument.

Allt som axiomer.

Precis som tidigare mot Dani M.

Det är så för att nudelsoppa smakar så och sältan är inget att bry sig om?

Partiet De Fria

- som numera heter De Fria eftersom det är en folkrörelse utan styrning via styrelse och fungerar enligt devisen upplysning för ledning till vidare upplysning.
För vidare ledning.
Till vidare upplysning....

- är av uppfattningen att kommunikation fungerar bättre för samförstånd än censurerande exkludering via etikettklistrande och rena förbud.

Så från upplysning för vidare ledning till ytterligare upplysning av medvenheten om hur receptet är skrivet i form av halvsanningar och insinuationer så noterar vi att Sam-u.Els nudelsoppa finsaltas med ungefärligen samma retorik som grovsaltningen; ordvalet blir anti-semitism och för de som inte förstår smaken av det hittepåordet, så kryddas det även med det mer verklighetsbeskrivande uttrycket av denna strävan efter påverkad förståelse – ”hat mot judar”.
Så om du var osäker på den mer specifika betydelsen av ordet anti-semit så vet du nu att det mer specifikt åsyftar hat mot judar, och vän av ordning som då undrar över vad en semit kan tänkas vara mer än en jude har ju alltid Wikipedia att tillgå.

Som En av De Fria måste jag rapportera att jag dels aldrig någonsin känt hat mot någon för att denna någon säger sig – sägs – vara jude, vare sig det är på eget bevåg eller etikettering från andra.
Inte En enda av alla de som anser sig vara En av De Fria har heller till mig någonsin uttryckt hat mot judar.
Faktiskt så verkar det vara tämligen så överens om att folk får kalla sig precis vad de vill och tro på precis vad de vill så länge de inte hävdar att det ska ge dem några speciella förmåner på någon annans bekostnad.

konsp

Vidare kokas nudelsoppan vidare på följande ingrediens;

”Hur reagerade då Dani M – som bedyrat att han tar avstånd från ”alla former av rasism” – på sådana fördomar och sådant hat? Föga oväntat genom att i en kommentar leverera ännu en i den långa raden av konspirationsteorier: Instagramkontot ”Judehatet” ingår i samma komplott som den antirasistiska tidskriften Expo, ”som i sin tur är en förlängd arm av Israels ambassad”. ”

Vi noterar än en gång att det är konspirationsteorier och komplotter utan förklaring till varför det är konspirationsteorier och komplotter eftersom det är en nudelsoppa och ingrediensernas kryddighet / argumentationens sakgrund / mot Dani Ms saltande utsagor är påtagligt frånvarande.

Vilket förklara varför Sam-u-El inte verkar känna smaken av de ingredienserna utan verkar mer fokuserad på en smak formaterad av sexuddar och könsstympning och kastar i hejdlösa doser av den sed-van-liga ingrediensen konspirationsteorier kommandes i långa rader uppenbarligen.
För säkerhets skull och inte så där överdrivet faktabaserat på rent retoriska grunder vilket förstärker snarare än döljer och skymmer den salta smaken av verklighet i den nu ack så tunna nudelsoppan.

Sedan kommer en längre - och samtidigt paradoxalt nog på tok för kort - smaklöst överkokt sammanfattning av kockens alldeles egna smakupplevelse / förståelse / av Dani Ms produktion genom att lösryckta citat ur låtar kopplas ihop med Rotschild och tydligen kan sammanfattas i att Dani M anser sig vara en som;

”tillhör den ringa skara som ”genomskådat” detta och nu, via musik och sociala medier, försöker ”väcka den sovande massan”

Vad Dani M tycker om den förståelsen om sig själv och hur Sam-u-El kommit fram till den framgår – som av en slump – lustigt nog inte.

För att exemplifiera den överkokt smaklösa nudelsoppan så räcker det med;

”Därefter påstås bl.a. att ”Banken äger dig, det är självklart”. Med banken menar Dani M förmodligen ”Rothschild”, eftersom han i sin antisemitiska kommentar 2012 hävdade att ”i stort sett hela bankväsendet i världen” styrs av Rothchild. I refrängen sjunger Dani M att ”allting är en lögn / allting är en bluff / allting är en komplott / allting är korrupt – allt är en fasad, du är slav, vakna upp”.

för att se hur mycket relevanta frågeställningar och beskrivningar av verkligheten – det gemensamt upplevda – direkt utsätts för kockens alldeles egna ingrediens / förståelse / uppfattning / om vilka vilka Dani M anser äga Banken.

Det är väl intressant i sig för all del, men Dani M säger att ”Banken äger dig, det är självklart.” och antingen så är det så eller så är det inte så.
Alldeles oavsett vem som äger banken eller vilken religion denne påstår sig vara ett – en - fan av.
Vem som äger Banken i fråga är av sekundär betydelse och ändock smaksätts nudelsoppan med så mycket av det sekundära som möjligt är.
Vilket givetvis gör både smak och soppa sekundär.

Att den sedan garneras med

”allting är en lögn / allting är en bluff / allting är en komplott / allting är korrupt – allt är en fasad, du är slav, vakna upp”

för att följas upp med

”...är ett av många exempel på hur tydligt påverkad Dani M:s världsbild är av den sorts paranoida och ofta antisemitiska ”förklaringar” till globala händelser...”

är ett av många exempel på hur tydligt kocken vill påverka smaklökarnas riktning bort från det faktum att grundsältan i form av Dani Ms texter är en mycket påtaglig smaksensation vars närvaro resonerar med allt fler smaklökar via hörselgångarnas resonansmottaglighet hos de som är beroende av Dani Ms resonansuttryckningsmöjlighet för att öht kunna resonera med – eller mot – Dani M – eller vem som helst för den delen (och som av en slump givetvis) - , vilket faktiskt är ganska så precis och exakt alla andra individer.
Om de sedan vill eller inte är upp till dem själva att avgöra givetvis, men då måste de också finnas möjlighet för alla att utöva sin resonansmottaglighet likväl som sin resonansuttryckningsmöjlighet aka kommunikationsvilja och yttrandefrihet.

Denna resonansuttrycksmöjlighet / yttrandefrihet / som vissa försöker få smaklökarna att begränsa /censurera / via ihärdiga försök av egen smaksättning med smaklösa ingredienser – argument och syftningar utan saklig grund.

Vidare så i receptet ger följande;

”Efter terroristattentatet i Köpenhamn reagerade många med avsky gentemot de våldsamma attacker som riktades mot judar just pga. att de var judar i Köpenhamn och i Paris. Även Dani M var upprörd, inte av den antisemitiska hatattacken utan över sina egna paranoida världsföreställningar. Där heter det att Köpenhamnsattentaten:
- ”Luktar som ännu en falskflagg för att dra in Europa i krig , beröva oss våra rättigheter och öka främlingsfientligheten .Speciellt hatet mellan judar och muslimer . Låt er inte luras att dom här sakerna sker random. Dessa saker sker för att det tillåts att ske och/eller är sponsrade av samma elit som kommer gynnas av det.”

och vi slipper än en gång smakrika kryddor i form av rationellt sakligt betingade argument som balans mot Dani Ms grundsaltande smaksättning av soppan då Sam-u-El än en gång lyckas med bedriften att inte bemöta en enda salt ingrediens från Dani M med annat än smaklösa ordkaskader utan substans med syftet kvantitet före kvalitet.
Något som naturligtvis är förödande för vilken soppa som helst då den till slut är så utspädd att saltet är allt som kan smakas, och oavsett hur mycket mer man späder tunn buljong med tunn buljong så blir den inte mustigare och mer salttäckande.

För nudelsoppa är det direkt katastrofalt.

Manipulating the masses

I botten av soppkastrullen finner vi;

”Exempel som de ovan visar att Dani M budskap och agerande varken är slumpmässiga eller resultatet av ”olyckliga” eller ”klumpiga” formuleringar, som han själv har påstått. Det är uppenbart att han bär på en världsbild tydligt präglad av konspiracisitiska och antisemitiska föreställningar. Trots detta tycks många vara snabba att avfärda Dani M och likasinnade som okunniga och ofarliga knäppgökar. Men då missar, ignorerar eller döljer man bl.a. det faktum att människor vardagligen far illa pga. den typ av propaganda som dessa personer sprider. Dani M är en mycket uppskattad rappare med många fans och tiotusentals följare på olika sociala medier, de flesta av dessa är ungdomar. Att inte bjuda in honom till ungdomsgårdar och påstådda antirasistiska evenemang är inte censur. Det faktum att han på olika sätt och regelbundet framför samt legitimerar fördomar, hat och konspirationsteorier mot och om judar skickar ytterst farliga signaler som bör tas på allvar. Rasism och fördomar bör aldrig bagatelliseras, inte minst när det sprids av en av Sveriges mest kända artister.”

och vi kan konstatera att exempel som det ovan visar att Samuel Nudels budskap och agerande varken är slumpmässigt eller resultatet av olyckliga eller klumpiga formuleringar, vilket för all del aldrig påståtts vara smaksättande av nudelsoppans efterdyningar från kockens sida.

Lika själv-klar som grunden – formateringen - av Dani Ms världsbild är för den som upplever verkligheten – det gemensamt upplevda - klart via sig själv, varandes sig själv, lika självklar är grunden / formateringen / receptet / till detta försök att miss-kredit-era en artists förmögenhet att resonera från sin unika klangbotten mot harmoni / samförstånd / med all fler En-skilda individer som befinner sig I-det-vida klangfält som snabbt och frekvent resonerar mot harmoni – eller inte – med varandras resonerande frekvenser och In-se-vidden i det allt som är ett, vibrerandes inom sig själv på – med - olika frekvenser mot alltet som klangbotten.

Man kan tycka att gamla religiösa föreställningar från bronsåldern egentligen inte borde vara en fråga på 2000-talet, men då missar, ignorerar eller döljer man bl.a. det faktum att människor vardagligen far illa pga. den typ av propaganda som dessa personer sprider.

Könsstympande sexuddiga formateringsprocesser kan störa balansen mer i helheten än vad som allmänt reflekteras över i konkurrensen från mer spektakulära hittepå som ISIS och liknande.

Men till skillnad från nudelsoppans skapare så tror denna matrecensent inte på att att förhindra individer – religiösa eller inte - från att uttrycka sig, utan tvärtom så bör de uppmuntras eftersom kommunikation, och inte isolation via exkludering – och då absolut inte betingat utav av andra påklistrade etiketter – , är vägen till samförstånd för samexistens.

Då slipper man dessutom undan problemet med att förklara att censur inte är censur vilket i detta fall löstes med karaktäristisk medelmåttlighet i uttrycket om att viljan till censur – som då givetvis inte är censur – tydligen baseras på en upplevelse som omfattar farliga signaler utan att gå närmare in på det förutom ett sista försök till smaksättning genom att ännu en gång slänga i de allt mer verkningslösa ingredienserna ”fördomar, hat och konspirationsteorier mot och om judar”.

Fortfarande utan annan referens än att Sam-u-El själv tydligen uppfattar det som han beskriver det.

Utan att förklara vad i Dani Ms saltgivande som neutraliseras av de ingredienser receptet föreskriver bestående av en lika tom som upprepande papegojretorik formaterad av den sed-van-liga könsstympande sexuddens formaterande formateringsprocess.

”Att inte bjuda in honom till ungdomsgårdar och påstådda antirasistiska evenemang är inte censur. Det faktum att han på olika sätt och regelbundet framför samt legitimerar fördomar, hat och konspirationsteorier mot och om judar skickar ytterst farliga signaler som bör tas på allvar. Rasism och fördomar bör aldrig bagatelliseras, inte minst när det sprids av en av Sveriges mest kända artister.”

Att påstå att Dani M ” på olika sätt och regelbundet framför samt legitimerar fördomar, hat och konspirationsteorier mot och om judar” för att slippa argumentera mot det uttryckta är mycket medelmåttigt och underträffas endast av de som köper sådan smaklös och urvattnad soppa.

Ty genom hela denna soppa har vi inte en enda gång lyckats upptäcka smaken av de kryddiga /sakliga / argument behövandes som ingrediens för vad den försöker ge Dani M smaken av, nämligen att han är en fördomsfull, hatfylld antisemitistisk nazist som sprider konspirationsteorier.

Med sådan ”argumentation” som godtagen ingrediens i anrättningen är det inte svårt att dölja grundsältan, men fler och fler resonerar – förutom med Dani Ms texter och musik - med den mycket enkla smaken av logiken i att hindra någon från att uttrycka sig är censur.

Oavsett föregiven anledning.

Där kan finnas en anledning, det är givet situation och omständigheter, men att hävda att censur inte är censur är inte smaklöst direkt, utan har en skarp smak av ovilja till kommunikation då vare sig situation eller omständigheter verkar ge anledning att leda an i den riktning som förespråkande rekommenderas..

Jag skickade en vänförfrågan på FB till Samuel Nudel i somras för kommunikation om hans blogguttryckta förståelse av Partiet De Fria – numera De Fria - i allmänhet och mig själv i synnerhet då jag förärades ett omnämnande i samband med ett inlägg om PDF.

Inställningen till hur kommunikation bör föras ges väl iofs lite i förväg med tanke på kommentatorsmöjligheterna på unge Nudels bloggsida, så jag tänker inte påstå att jag är förvånad över utebliven respons på min vänförfrågan lika lite som jag tänker utge mig vara förvånad över den tydligt visade ovilja till mer än ensidig kommunikation som uttrycks på en mycket – totalt – oredovisad faktagrund,

Den ensidiga gamla vanliga tröttsamt ihåliga, och i bästa fall medelmåttiga, retoriken med sexuddig och könsstympad formatering som ledande recept för smaksättning av den buljong som serveras som nudelsoppa.

Allt är en konspiration mot judar från anti-semitistiska nazister som sprider hat, rasism och fördomar och trots att deras argument är detta och därför inte borde vara allt för svåra att logiskt och rationellt bemöta, så väljer Sam-u-El ändå att sikta efter en införd censur som han inte tycker man ska tycka är censur och det gör faktiskt soppan totalt oätlig och det enda man har med sig är smaklökssensationen av en mycket salt soppa och att den sältan är mycket emot kockens intentioner att rikta smakupplevelsen bort från ingredienser som saltkryddiga påståenden om att bankerna kontrollerar den ekonomi som styr politiken.

Genom etikettklistrande av känsloskapande – och därmed styrande – ord som alla vet är farliga och därmed bör undvikas samröre med försöker Sam-u-El begränsa / censurera / Dani M och ensidig kommunikation verkar vara Sam-u-Els recept på en god, innehållsrik och näringsrik nudelsoppa men det kan numera konstateras att det är en smaksättningsmetod som väcker mer och mer dissonans i resonansen med allt fler människors smaklökar.

kognitiv dissonans

#Somavenslump

Conny Grewe, En av De Fria

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram