Intellektuella pinsamheter

2015-09-15

Tjaaaee nu finns det väl inte så mycket mer att säga om vad som kommer att hända, vilken dag som helst nu, men vi tar lite kul historia från egentligen SvD i grunden när vi drar oss till minnes:

"Krugman fortsatte med att anklaga Riksbanken att vara ett gäng arbets-hatande kättare som inte tror på att du skriver ut berg av fiatvaluta så löser sig ekonomiska problem och detta motiveras av en överväldigande önskan att föreviga global ojämlikhet genom att berika borgenärer på bekostnad av fattiga gäldenärer. De är sade Krugman - sadomonetarister.

För egen del, Per Jansson var inte särskilt nöjd med Krugmans bedömning, vilket det tyder på när han uttryckte "skriver färre artiklar och bara tar en titt på data och sedan kommer tillbaka igen."

"Jag vet inte varför han gör det; Det är ett mysterium och det gör honom inte till kille som är mycket väl informerad, "lade Jansson till.

Vi tror naturligtvis att det är för att de vill det allmännas bästa och absolut inte har som arbetsuppgift att skydda bankerna och därför spelar teater tillsammans.

Varför hade då Sverige börjat höja räntorna under 2010? Tja, som vi konstaterade tidigare "bankens agerande var inte ett tecken på en institution som lider av någon psykotisk önskan att driva upp arbetslösheten och orsaka smärta på massorna, de måste försöka skapa förtroende för systemet så de var i själva verket bara byggande på" normala saker" som inflation och en bostadsbubbla och det blyga faktum att hastigheten för hushållens kreditexpansion kördes på i cirka 50% före den allmänna ekonomiska tillväxten. "

I vilket fall som helst, Krugman behöver inte ha varit illa berörd, för som ni kan se från följande och som också diskuterats här tidigare, Sverige slutade inte bara höja, utan i själva verket föll landet huvudstupa ner NIRPdom.

Med en inflationsutvecklingsriktning som såg ut som.....

..till en husprisutveckling som, ja ni fattar.

God morgon

Carl Norbergs foto.
Carl Norbergs foto.
Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram