Sköna dollarns kyskhetsbälte

2015-08-26

Vi har nu bevittnat att man blott behöver införa medel för att öka skuldsättningen för att, under en agonal andning på grund av för mycket skulder och den ackumulerad räntekostnadstillväxts realekonomiska belastning, vända framtidstron och "rädda tillväxtmarknaderna".
Mer skulder betyder alltså i öronen på börsmäklare tydligen att det blir färre problem, just nu, trots att vi redan tidigare hade för mycket skulder... Det tycks som att överskuldsättningen, just som i Grekland, både är problemet och lösningen.
När trollkarlar trollar fram kaniner ur hattar så innebär det alltså att dessa kaniner är så magiska att de inte släpper avföring.
Sänkt styrränta och höjda skatter. Problemet var tydligen att vi betalade för lite skatt, inte att räntan på uteliggande skulder bidrog till stagnerad realekonomisk aktivitet och att pengarna i cirkulation skapats ur skuld, vilket medför att de vid amortering försvinner och utan amortering extraheras då räntekostnaderna betalas.
"Regnar det på von så kaskadspyr häxmästarna över Pettersson."

# bedåranderubelsomfllunderjubelfrånkronanochpundetförregnardetpåcitydroppardetutinorrström

SEB tror att Riksbanken kommer att behöva revidera ned sina inflationsprognoser i höst, "vilket i kombination med att kronan riskerar att stärkas så fort marknaden börjar tvivla på direktionens beslutsamhet talar för ytterligare en liten...
DI.SE

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram