Shinzo Abe och peristaltiken

2015-08-26

Carl Norbergs foto.

Ett system som bygger på förtroende är som en religion, men detta är den absolut första gången: marknaden inte reagerar på centralbankers interventioner. Och det signalerar att vi faktiskt kan ha nått den punkt där centralbankens ingripanden inte längre "räddar" marknaderna - alltså kan upprätthålla förtroendet för systemet, men kan det finnas centralbanker som inte vill rädda systemet som sådant?

Om detta har hänt, det har det, och investerare i världen har nått den punkt där de inte längre har förtroende för centralbankernas förmåga att stötta marknaderna, då är den stora krisen - eller tiden för förbättringar - under vår livstid här.

Girighet är ju enkelt att definiera som dumhet - Gollumism - och sådan saknas ju som bekant inte i stor omfattning inom mänskligheten, varför vi nu kan konstatera att nu kan faktiskt inte mänskligheten bli mer fördummad, nåja, kanske möjligen någon någonstans då.

Hur som helst så väntar vi på ett samordnat svar på den globala onda cirkeln av carrytrade som måste rullas tillbaka och skapa tvångslikvidationer ... men kom ihåg, inga insatser hittills har gjort absolut någonting för att hålla tillbaka våg efter våg av frenetiska skadliga kinesiska säljare som bara vill ut ur Ponzipyramiden och vågor, ja de rullar ju faktiskt de också.

Så med avseende på att det alltså rullar eller kanske på andra mer monetärmekaniskt - vad som är menat från bankenas sida att föreställa - intellektuella betingelser (fast då utan förstörande spydigheter och sarkasmer):

Efter gårdagens blodbad (och det fortsatta finansiella blodbadet runt om i världen), AsiaPacific aktierna är lägre med Japan utan förmåga att etablera någon varaktig studsande död katt trots alla ansträngningar för att lyfta JPY.

Propaganda-festen är därför i full gång när Amari hävdar att JPY är en säker tillflyktsort tillgång - safe haven - och Aso förnekar alla påståenden om att samordnade G7 svar planeras (vilket innebär att de alla febrilt försöker lista ut hur man ska "rädda" världen - sig själva och sin egen situation - igen från ett 4-dagars aktiekursfall). Kina är hårt pressade med aktier i förhandeln (CSI-300 -4,3%) med offshore Yuan Depo priser som spikar till 22,9% - ett rekord - så likviditetsutflödena måste accelerera (även fast PBOC lägger till en ytterligare liten nätt summa på CBNY150bn i likviditet). Kina nedvärderar Yuan 0,2% - det mesta på 11 dagar.

Så att det hela skulle vara över redan, njaeeee....inte riktigt

...förresten så har kinesiska aktier gått ner 14% sedan i fredags.

Men...det kan ju alltså faktiskt också vara så vis att PBOC faktiskt vet vad de verkligen gör och att de har tänkt att författa en egen regelbok för sin fortsatta tillvaro, utifrån sina historiska kunskaper om narkotikahandel och bankers - läs HSBC - inverkan på en befolkning. De har ju trots allt skapat ett eget parallellt system, och det kan ju inte helt uteslutas att de faktiskt avser att använda detta... För trots allt så är det ju så att tillräckligt stora likviditetsinjektioner skulle verka mer livsupprätthållande för systemet men man väljer ändå konsekvent för lite...man kanske har räknat ut att skuldmetacykeln måste havereras långsamt under rimliga trovärdiga förespeglingar, för att kunna pegga om valutan och införa egna dragningsrätter i det parallella systemet. Kankse...

Med detta sagt kan vi då närmast konstatera att PBOC kommer att driva även denna sida av spelet i linje med utvecklingen för den misstänkt koordinerade internationella avpeggningen mot petrodollarn.

Så för att därför belysa den västerländska självbilden, alltså den projicerade speglingen i den gamla kolonialväldesmentaliteten;

... slutligen, vi kunde inte ha sagt det bättre än The Onion när de förklarar hur den "fluffiga kinesisktillverkade börsen komprimerar" ...

Vilken visat sig vara lika tunn och osäker som många bedömare hade tidigare varnat för, det kinesisktillverkade Shanghai Composite index har fullständigt kollapsat på måndagen enligt bekräftade källor.

"Visst, det såg bra från utsidan, men vem som helst som såg det på nära håll visste att det var av så dålig kvalitet att det inte var byggt för att hålla", säger Allen Sigman från London School of Economics, och tillade att börsen , som han beskrev som en råbarkad kopia av västerländska versioner, som praktiskt taget smällde ihop under natten och innehöll otaliga uppenbara strukturella svaga punkter.

"De ignorerar ganska mycket regler och kontrollerna var ett skämt. Den enda överraskningen är att det inte har fallit sönder förr. "Sigman tillade att han bara hoppas att det inte var alltför många människor som skadades i katastrofen.

Somliga spelar schack och andra Fia med Knuff.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram