Roten till historielösheten

2015-08-24

Att skriva om historien för att gynna den egna nyttan - a.k.a den som äger pennan bestämmer vad som skall författas - tycks inte längre vara riktigt lika gångbart. Vi gissar helt chansartat på att den fallande globala unipolära ordningen till en multipolär ordning, kan komma att få en roll i utvecklingen av historiebeskrivningens förändring

Skriva om historien krossar pelarna i världsordning förevigat av FN-stadgan, sade Rysslands utrikesminister i en artikel publicerad i ryska och kinesiska medier. Världens öde kan inte hållas i händerna på bara en stat, tillade han.

Sergey Lavrov: s artikel "Historia lektioner och New Frontiers" har publicerats på ryska Rossijskaja Gazeta och det kinesiska Folkets Dagblad tillsammans med en text av Kinas utrikesminister Wang Yi.

"Idag ser vi skamlösa försök att förfalska historien om kriget (WWII) och försök utjämna offer och slakterier. Denna längtan gör inte bara revolt i känslor hos vårt folk, utan de undergräver även grunden för den moderna världsordningen förevigad i Förenta nationernas stadga " uttryckte Lavrov.

Det är mycket viktigt att Ryssland och Kina visar upp en enad front i att ständigt presentera den historiska sanningen, betonade Lavrov, och ägnade särskild uppmärksamhet åt betydelsen av kinesiske ledaren Xi Jinping besök i Ryssland på Segerdagen och marschen av kinesiska soldater på Röda torget under firandet.

Vi antar även därför att vissa givna Ostindiska kompanier då kan komma ifråga gällande dagordningen för beskrivningen av detta.

Rewriting history shatters the pillars of the world order perpetuated by the UN Charter, Russia’s foreign minister said in an article published in Russian and...
RT.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram