Finanssarkasmer

2015-08-24

Tysklands DAX är nu nere 15% sedan "Kina spelar ingen roll" devalveringen började med de flesta europeiska börser ner 3-5% från fredagens stängning när dagen började med en blygsam studs bara för att testa nya bottenrekord. EURUSD är nu upp 500 punkter sedan 4 dagar tillbaka till 7 månaders toppar. Europeiska riskpremier för obligationer böljande med Portugal upp 50bps sedan Kinas debacle började. Och slutligen råolja fortsätter att bli misshandlad, nu testas stegens handtag på $ 38 för första gången sedan 9 februari.

Och slutligen inte att förglömma, detta är inte pengar som kommer att rotera från "aktier" till "obligationer" detta är kredit skapat via givna positioner via carrytrade / repa så när likviditeten helt enkelt försvinner - finns det inget kontant att flytta till en annan tillgång. Det är hela poängen - att tillgångsprisinflationen har skapats av belånad carrytrade - och som är uppenbart nu, är marknadens kejsare utan kläder under den tunna fanéren av bankkontrollerat centralt planerade rök och speglar.

Så inom kort kommer således stora falska flaggor att vaja i den allt hårdare finanspolitiska stormen, om inte Ben Shalom tar över stridsledningen och beordrar luftlandsättning av fysiska kontanter.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram