Geopolsitrep

2015-07-30

Carl Norbergs foto.

Kort sagt, eller inte så, är USA och dess Mellanöstern - allierade, bara spelare i spelet väntan; tittandes efter lämplig tidpunkt för att ladda in och "befria" Syrien när oavsett vilken armé som lyckas ta Damaskus först, är det tillfälle som kommer att vara vid vilken tidpunkt en marionettregering kommer att omgående installeras.

Och gör inga misstag som antagande i detta, då kommer den nya, USA-stödda regimen framstå som starkt anti-militant och kommer att komma travande ut som Washington nyaste "partner" i det globala kriget mot terrorn. Naturligtvis, bakom kulisserna kommer situationen sannolikt att likna vad som hände i Jemen (Obamas "modell för framgång") där det enligt uppgift, Abdullah Saleh och hans löjtnanter inte bara blundat för AQAP s verksamhet, utan i själva verket spelade en direkt roll när det gäller att underlätta al-Qaidas angrepp, även när regeringen accepterade anti-finansiering av terrorism från den amerikanska regeringen. Som sagt destabilisering överallt är vad Imperiet av Kaos och Skuld, nu önskar sig mest av allt, så destabiliseringen av Turkiet för att förhindra etableringen av den Ryska gasledningen Turkstream, kommer inte som någon mer påtaglig överraskning.

Naturligtvis, ingen i Washington kommer att bry sig om att känna till detaljer, så länge som den nya regimen i Syrien är mottaglig för saker som Qatariska rörledningar för naturgas till Europa, via ett sedan länge avstannat bygge av en pipeline, ett projekt som kommer att göra underverk för att bryta Gazproms energigrepp och beröva Vladimir Putin en hel del inflytande i vad som blir det alltmer spända dödläget inom EU under skuggan av Ukraina.

I de intellektuellt mycket lugna vatten där Ryska undervattensfarkoster dväljs, som ju visserligen kan ha legat där med levande besättning och väntat på att återansluta sig i kampen mot Sverige efter kommunismens fall... kan vi då hur som helst konstatera att mediernas trovärdighet uppenbarligen är på väg med stor hastighet på en kurs söderut, vilket får oss att stilla undra om detta i sig själv inte fyller ett särskilt syfte från Kreml, eftersom detta uppenbarligen skapar möjligheter att annan och mer relevant information utifrån, kommer till en bättre krattad - mindre formaterad - manége.

Ett litet exportberoende land med en abnormt stor förtroendebaserad banksektor, vars banker även enskilt utgör en global systemrisk, är naturligtvis en mycket känslig punkt för sådan information som verkar destabiliserande, och med avseende på de sju internationella storbankernas försök att likviditetsdränera den Kinesiska börsen, så har vi nog nu inte bara lite svårt att se att Kreml och Peking strategiskt helt skulle kunna underlåta att ändra på den gängse historieskrivningen i Sverige och därmed den svenska självbilden, genom att inte gå ut med information som förändrar människors syn på det svenska samhället och dess roll genom historien.

Således, vi väntar med spänning på vad som finns i arkiven i St. Petersburg och Moskva för Svenskt vidkommande.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram