Att ha skendemokrati eller inte

2015-07-28

Det har gått en månad sedan grekiska kapitalkontroller infördes, och som vi noterat, är Grekland ingenstans närmare att få någonting någonstans annat än förvärrat. I själva verket, med flera månader av kapitalkontroller åtminstone är de grekiska bankerna alltmer benägna att drabbas pågående balansräknings nedskrivningar som i slutändan kommer att resultera i konfiskationen av insättares tillgodohavanden, med Tyskland som redan driver på för en frisering på inlåning över € 100.000.

Men när det gäller banker finns det åtminstone fortfarande illusionen av att Grekland har någon kvarvarande suveränitet. Verkligheten är att det har landet inte, eftersom Grekland är inte längre en självständig nation, och som från den 15 juli, den grekiska " Dependence "dag så måste varje grekiskt beslut få förhandsgodkännande från både ECB, Bryssel och, naturligtvis, Berlin.

Detta gjordes mycket klart tidigare i går när Reuters rapporterade att den grekiska börsen kommer att förbli stängd idag måndag men kan öppna på tisdagen efter en månads avstängning som inleddes den 29 juni "Det är inte säkert att den kommer att öppna på måndag, kanske på tisdag, " enligt en talesman för börsen i Aten till Reuters på villkor av anonymitet.

Greece is preparing toreopen its stock exchange and allow international investors totake their money out of the country's listed companies after aone-month shutdown.The Greek economy is slowly
REUTERS.COM|AV REUTERS EDITORIAL

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram