Oooops Grekiska banker ville visst inte delta...

2015-07-23

En stor del av finansieringen kommer från ESM - Europeiska stabiliseringsmekanismen. På tisdagen sålde ESM € 2 000 000 000 värde av obligationer via sin återförsäljargrupp. Inget alltför anmärkningsvärt med det.

Vad som är anmärkningsvärt är dock att en av de 39 återförsäljarbankerna vägrade att delta. Den banken var ingen annan än National Bank of Greece.

Förmodligen är vad som har hänt här att eftersom grekiska insättare inte kan köpa obligationer på grund av kapitalkontroller så skulle National Bank of Greece sluta med att expandera sin tilldelning av ESM papper, eftersom det inte skulle finnas någon att sälja dessa till.

Vi är inte säkra på vad som är mer uppsluppet ironiskt, det faktum att de grekiska bankerna vägrar att hjälpa till att finansiera den räddningsmekanism som kommer att användas för deras egen rekapitalisering, eller möjligheten att kapitalkontroller effektivt ålagts Grekland genom borgenärer vilket gör det svårare att samla in pengar för räddningsaktion.

Vi kan alltså återigen kallt konstatera att någonting någonstans kommer att brista först när en svart svan lyfter och att Ryssland och Kina måste försöka att mjuklanda systemet för att minska implikationerna av ekonomisk social destabilisering.

"NBG är en av 39 återförsäljare banker den europeiska stabilitetsmekanismen rutinmässigt använder för att distribuera sina obligationer.

Bankerna, som kallas Marknadskoncernen tecknar obligationer och säljer dem vidare till investerare i en process som kallas syndikering. Bankerna tjänar en fast avgift plus eventuell marginal när de deltar i processen.

Källor hos två återförsäljarbanker sade att NBG avböjde när det tillfrågades i en online chatt forum för att delta i tisdagens obligationsförsäljning, med hänvisning till de införda kapitalkontrollerna.

Bankirerna sa att det var mycket ovanligt för återförsäljarbankerna att avböja ett erbjudande om att delta.

NBG var inte tillgängliga för en kommentar. ESM har avböjt att kommentera."

Så vi antar nog att det är saker i görningen i det politiska rummet där det gäller att se till att Tyskland inte hålls nere genom Deutsche Bank så handel kan ske över Sidenvägen, genom att den Anglozionistiska bankhegemonins kontroll över naturresursflöden, betalningsmedel och betalningsinfrastruktur minskas i en tillräcklig omfattning, men en omfattning som ändå inte är så stor och hastig att det skapar oönskad destabilisering för de parter som inte mer vill delta i AZ - systemet.

I andra vågskålen hörs ju som bekant larmet från stridsvagnar på Atens gator.

God morgon

National Bank of Greece declinedto buy bonds from the euro zone's bailout fund in a sale onTuesday because...
REUTERS.COM|AV REUTERS EDITORIAL

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram