Harakiri säsongen har börjat

2015-07-21

Carl Norbergs foto.
Förresten i fredags, så kom en rapport från Reuters som fångade vår uppmärksamhet när nyheten slog ner om att det 140 år gamla elektronik konglomeratet och " pelaren i Japan Inc ", Toshiba hade lite uppblåsta vinster på fantastiska $ 1 200 000 000 för en period på 7 år, där de fabricerade siffrorna uppgick till 30% av bolagets "vinst" sedan 2008!

Plötsligt såg vi Japans lönsamhets "renässans" i ett helt annan ljus eftersom Toshibas skandal föreslog att, om inte endemisk, så var Japan Inc huset av skyhöga vinster inte byggt på något annat än påhittade stiftelser.

Och medan vi väntar på att se vilka andra företag som kommer att erkänna att de också hade matlagningövningar med sina böcker under de senaste åren, kommer vi att göra det utan Toshibas vd Hisao Tanaka, som tillsammans med fem medlemmar av hans högre tjänstemän, avgick tidigare i dag.

Enligt FT , "Tanaka sade på tisdagen vid en presskonferens, efter en 15-sekunders bugning av ånger , att han "kände behovet av att genomföra en omfattande översyn i vår ledningsgrupp för att på nytt bygga vårt företag." " Vi har lidit vad som kan vara den största urholkningen av vårt varumärke under vår 140-åriga historia. "

Vi ser Kuroda framför oss när han tar fram Seppuko kniven...

Men trots dessa förändringar i toppen på just detta företag, så kommer ingenting att förändras i takt med att samma kultur av bedrägerier och korruption som smittat den nuvarande ledningsgruppen, faktiskt kommer att bestå i framtiden. Frågan är bara vem som är nästa att erkänna att det enda som "fungerar" är aspekten av Abenomics som också har varit en grundläggande del av detta totala bedrägeri.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram