Grexit igen

2015-06-25

Naaaawh...inte det nu också - vi hade inte en susning så det kom som en blixt från klar himmel?

Från igår:

"Bortsett från att det Grekiska slutliga, alltså det alldeles jättesäkert jätteslutliga förslaget innehåller jätte92 % finansiering genom skattehöjningar, vilket inte alls är godkänt av IMF eftersom dels skattehöjningar inte blir större av att skattebasen krymper och dels att Grekerna inte ens är så särskilt förtjusta i att betala skatt, så är det nu faktiskt också på så vis att procentandelen havererade bolån i Grekland nu bara uppgår till blyga 70% av lånestocken.

"Washington-baserade IMF har sagt Greklands ekonomi är redan alltför hårt beskattad och att alltför många ytterligare skattehöjningar skulle skada den ekonomiska tillväxten, vilket gör det svårare att betala av Greklands skuld. "
Förslagen innehåller 7,9 miljarder euro i åtgärder, varav 7,3 är från ökningar till skatte- och socialförsäkringsavgifter.

SÅ vilket gäng - liga - centralbank kommer då till ECB:s räddning för att frälsa balansräkningen?"

- Premiärminister Alexis Tsipras sade att internationella långivare inte accepterar de nya grekiska förslagen innan en ny runda av förhandlingar på onsdag. Farhågorna är eskalerande angående att Grekland fallerar och lämnar euroområdet.

På sitt officiella Twitter-konto sade Tsipras att internationella borgenärer har aldrig varit så ihärdiga i att avvisa reformplaner, vare sig i Irland eller i Portugal.

Prime Minister Alexis Tsipras said the international creditors didn’t accept the new Greek proposals prior to another round of negotiations on Wednesday. Fears are...
RT.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram