Anglozionisterna lyssnar

2015-06-25

USA spionerade på senaste tre franska presidenter, säger Wikileaks
Utrikesminister Laurent Fabius har kallats USA: s ambassadör i Frankrike om läckta dokument som tyder på att USA:s regering spionerade på president François Hollande och två föregångare Sarkozy och Chirac.
USA: s ambassadör Jane Hartley blev ombedd att delta i ett möte på onsdag eftermiddag för att diskutera de dokument som offentliggjorts av Wikileaks föregående dag.
Dokumenten - märkta "Top Secret" ser ut att avslöja spioneri på Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy och Hollande 2006-2012. Detta avslöjades på nätet av Wikileaks, i samarbete med franska tidningen Libération och Mediapart webbplats.
Vita huset insisterar att Hollande inte var målet för avlyssningen, som gjordes av National Security Agency (NSA). Dokumenten härrör från NSA övervakning av Hollande liksom tidigare presidenter Sarkozy (2007-2012) och Chirac (1995-2007). Franska ministrar och den franske ambassadören till Förenta staterna har också varit föremål för spionage.
Bland de frågor som tas upp i de avlyssnade kommunikationerna var "några av de mest angelägna frågorna för Frankrike och det internationella samfundet", sade Wikileaks, bland annat den globala finanskrisen, den grekiska skuldkrisen och ledning av EU.
Sarkozy sägs ha övervägt att starta israelisk-palestinska fredssamtalen utan USA: s inblandning och Hollande uppges ha fruktat en grekisk euroområdet exit tillbaka i 2012.
De senaste avslöjandena kommer sannolikt att antända en storm av kontroverser i Frankrike, liksom tidigare påståenden om att USA spionerar på franska och tyska ledarna. Rapporter om att NSA hade avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel privata telefon utlöste en politisk skandal i Tyskland och föranledde en officiell utredning av omfattningen av de tyska underrättelsetjänstera samarbete med USA.
http://www.france24.com/…/20150623-us-spied-last-three-fren…

— med Peter D-n och 17 andra.

”USA spionerade på senaste tre franska presidenter, säger Wikileaks
Utrikesminister Laurent Fabius har kallats USA: s ambassadör i Frankrike om läckta dokument som tyder på att USA:s regering spionerade på president François Hollande och två föregångare Sarkozy och Chirac.
USA: s ambassadör Jane Hartley blev ombedd att delta i ett möte på onsdag eftermiddag för att diskutera de dokument som offentliggjorts av Wikileaks föregående dag.
Dokumenten - märkta "Top Secret" ser ut att avslöja spioneri på Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy och Hollande 2006-2012. Detta avslöjades på nätet av Wikileaks, i samarbete med franska tidningen Libération och Mediapart webbplats.
Vita huset insisterar att Hollande inte var målet för avlyssningen, som gjordes av National Security Agency (NSA). Dokumenten härrör från NSA övervakning av Hollande liksom tidigare presidenter Sarkozy (2007-2012) och Chirac (1995-2007). Franska ministrar och den franske ambassadören till Förenta staterna har också varit föremål för spionage.
Bland de frågor som tas upp i de avlyssnade kommunikationerna var "några av de mest angelägna frågorna för Frankrike och det internationella samfundet", sade Wikileaks, bland annat den globala finanskrisen, den grekiska skuldkrisen och ledning av EU.
Sarkozy sägs ha övervägt att starta israelisk-palestinska fredssamtalen utan USA: s inblandning och Hollande uppges ha fruktat en grekisk euroområdet exit tillbaka i 2012.
De senaste avslöjandena kommer sannolikt att antända en storm av kontroverser i Frankrike, liksom tidigare påståenden om att USA spionerar på franska och tyska ledarna. Rapporter om att NSA hade avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel privata telefon utlöste en politisk skandal i Tyskland och föranledde en officiell utredning av omfattningen av de tyska underrättelsetjänstera samarbete med USA.”
”USA spionerade på senaste tre franska presidenter, säger Wikileaks
Utrikesminister Laurent Fabius har kallats USA: s ambassadör i Frankrike om läckta dokument som tyder på att USA:s regering spionerade på president François Hollande och två föregångare Sarkozy och Chirac.
USA: s ambassadör Jane Hartley blev ombedd att delta i ett möte på onsdag eftermiddag för att diskutera de dokument som offentliggjorts av Wikileaks föregående dag.
Dokumenten - märkta "Top Secret" ser ut att avslöja spioneri på Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy och Hollande 2006-2012. Detta avslöjades på nätet av Wikileaks, i samarbete med franska tidningen Libération och Mediapart webbplats.
Vita huset insisterar att Hollande inte var målet för avlyssningen, som gjordes av National Security Agency (NSA). Dokumenten härrör från NSA övervakning av Hollande liksom tidigare presidenter Sarkozy (2007-2012) och Chirac (1995-2007). Franska ministrar och den franske ambassadören till Förenta staterna har också varit föremål för spionage.
Bland de frågor som tas upp i de avlyssnade kommunikationerna var "några av de mest angelägna frågorna för Frankrike och det internationella samfundet", sade Wikileaks, bland annat den globala finanskrisen, den grekiska skuldkrisen och ledning av EU.
Sarkozy sägs ha övervägt att starta israelisk-palestinska fredssamtalen utan USA: s inblandning och Hollande uppges ha fruktat en grekisk euroområdet exit tillbaka i 2012.
De senaste avslöjandena kommer sannolikt att antända en storm av kontroverser i Frankrike, liksom tidigare påståenden om att USA spionerar på franska och tyska ledarna. Rapporter om att NSA hade avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel privata telefon utlöste en politisk skandal i Tyskland och föranledde en officiell utredning av omfattningen av de tyska underrättelsetjänstera samarbete med USA.”

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram