Avvecklingen

2015-06-25

...och mer på samma tema, ingen av dessa institutioner, IMF, EU, ECB, har något existensberättigande eller någon claim to fame om det inte finns uttryckligt förtroende för vad de representerar. Detta förtroende är nu borta, och det är svårt att se hur det någonsin kan återvinnas.

Vad som än händer i Grekland framöver, är det kanske den största vinsten med dess dramatiska kris vilken kommer som gåva till resten av Europa, och världen. Vilket alltså skyldiga i tacksamhetsskuld, och solidaritet.

Sammanfattningsvis: det är otroligt och vansinnigt att en sådan uppsättning av clowner faktiskt kan lägga fram ett dokument om EU: s framtid. De har alla en enorm dagordning, och sin egen framtid är mycket viktigare för dem än att göra vad som är bäst för Europa. Som grekerna vet bättre än någon annan.

En struktur som EU, har vi sagt det förut eller.., väljer de exakt fel personer. Strömlinjeformen är icke-transparent och endast på pseudo-demokratisk sätt, och ackumuleringen fortsätter med oförminskad styrka om de lämnas därhän. En viss typ av wannabe "ledare" livnär sig på just detta.

Och nu är den enda slutsatsen att EU som experiment har misslyckats. Det finns inget någon kan göra längre för att reparera detta, det finns inget som kan göras för att ångra skadan. Förtroende är brutet, och kommer aldrig tillbaka. Att driva en nation till fullkomlig misär, för alla att se. Är allt som krävdes.

Den enda återstående frågan är nu hur man upplösa unionen. Men det är naturligtvis inte vad de vars inkomst och status litar till skrået vill ens överväga, för att inte tala om att diskutera. Så vem ska göra det? Vem kommer att göra det åt dem? Folket på gatan, det är som det är. De är det enda alternativet som finns. De nationella regeringarna är inte villiga att utföra denna funktion för dem.

Ben Shahn Sideshow, county fair, central Ohio 1938 The only thing that would really go towards beginning to solve the problems with Greece is for Athens to NOT sign a deal. The short version of why that is so: it would leave the EU intact for longer. And the...
THEAUTOMATICEARTH.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram