Zionatospektaklet som alltid

2015-06-22

Anledningen till att Nalivaichenko fick sparken är inte så mycket på grund av de olika korruptionsskandaler han - och alla andra juntans medlemmar - var inblandade i den mån som det är Poroshenkos försök att placera "sina" män på alla viktiga (makt) positioner. Det, i sin tur, visar att hans regim blir svagare, inte starkare - därav behovet av att stärka och konsolidera.

Jag tror också att amerikanerna är fullt medvetna om denna process och det är därför de nu vill ha en direkt kommunikationskanal med Ryssland: eftersom de inser till fullo att de enda två krafter som är viktiga i själva verket existerar är USA och Ryssland, i synnerhet nu när händelserna lämnas utom kontroll i Kiev.

En av de bästa Ukraina specialisterna ute, Ishchenko, säger nu att USA har kommit fram till att Ukraina är en total röra och att man nu försöker att komma ut ur detta till lägsta möjliga kostnad. Jag brukar hålla med denna förklaring, men jag är inte lika säker som Ishchenko på att vi kommer att få se denna politiska utdragbara soppa spelas ut i år.

Eftersom, gör inga misstag här: $ 300 miljoner som anslås av kongressen för att beväpna Ukraina är ett skämt. En droppe vatten i en öken. Det kommer inte att förändra någonting alls. Det mesta blir stulet och resten går till spillo.

Den förväntade ukrainska attacken mot Novorussia har inte hänt den heller och när retoriken i Kiev är mer stridslysten än någonsin, och medan den ukrainska styrkorna längs kontaktlinjen ständigt nöts mot Novorussia, har ingen riktig, fullskalig, attack hänt. Kan det vara så att ukrainarna är verkligen rädda för konsekvenserna av en alltid möjlig Novorussisk motattack?

Det blir också alltmer uppenbart att USA har misslyckats med att isolera Ryssland och att Rysslands ekonomi går mycket bättre än någon, inklusive Kreml hade förväntat.

Så om Ukraina inte kan användas för att mobilisera ett militärt angrepp på Novorussia med målet att tvinga Ryssland till att ingripa, och om inbördeskriget i Ukraina har misslyckats med att producera den typ av isolering och sanktioner mot Ryssland som Washington ville - vad är då användningen av Ukraina för Uncle Sam?

Ja, visst, det är hamnen i Odessa, och vissa industriell kapacitet och naturresurser som västerländska företag kommer att kunna få för en bråkdel av sitt värde, men dessa fördelar bleknar i jämförelse med de enorma kostnaderna som det innebär att ta itu med de enorma ekonomiska, sociala och politiska problemen i Ukraina.

Det kommer att komma till detta förr eller senare ändå. USA gjorde en ohelig röra av Afghanistan, Jemen, Irak, Syrien, Libyen, och det kommer alltid att hamna eller komma dit, åtminstone politiskt. Varför skulle det vara annorlunda för Ukraina?

Two small newsitems have not received much attention recently, and yet they might be the signs of something big happening:Poroshenko has fired the notorious Head of the equally notorious Security Service of Ukraine or...
RUSSIA-INSIDER.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram