Igen om igen och igen

2015-06-22

Carl Norbergs foto.
I skenet av att bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken och att ekonomi egentligen handlar om resursallokering - i grunden naturresurser - och nu baserat på de fortsatta misslyckandena hos förhandlingsparterna att göra några större framsteg i samtalen över grekiska skuldbetalningar, så är den finansiella världen bundna tillsammans i en Gordisk knut över ett eventuellt grekiskt utträde ur EU.

Osäkerheten har manifesterat sig i både hög och låg finansiering, med en kraftig utförsäljning av obligationer, särskilt i EU och av den grekiska statsskulden, och ökade uttag i kontanter från grekiska banker när insättare blir försiktiga för att kapitalkontroller skulle införas i händelse av en Grexit. Men trots Greklands nästan totala brist på finansiell integritet, kan varken Nato eller EU bära den politiska kostnaden för ett grekiskt utträde ur EU.

Det oacceptabla spöket som lurar bakom EU: s förhandlare är att om Grekland visas på dörren av EU, kommer Ryssland eller Kina gå in för att tillhandahålla finansiering till Grekland i utbyte mot ett strategiskt fotfäste i Västeuropa och en inkörsport till östra Medelhavet . Detta är en möjlighet som EU inte kan acceptera eftersom det gör Sidenvägen flerfilig och skulle öppna upp Pivotarean och minska den Anglozionistiska petrodollarhegemonins kontroll över handelsflödena. Ur det nu korta perspektivet; internationella politiska förgreningar och effekter kommer aldrig mer att triumfera över några ekonomiska eller finansiella frågor. Ur det långa perspektivet är detta inte ens någon fråga längre.

Som beskrivits sedan flera år tillbaka på denna sida har det moderna Grekland använts kontinuerligt av Europa som ett bålverk mot oönskade ekonomiska intrång. På 1820-talet, var grekisk självständighet från det ottomanska Turkiet finansierat och understött av de Anglozionistiska västmakterna som ett sätt att begränsa och rulla tillbaka det turkiska inflytandet i Medelhavet. Under 1900 - talet, blev Grekland ett viktig slagfält under det kalla kriget, där väst förbrukade avsevärda mängder blod och skatt för att slutligen hålla det socialistiska Grekland från att falla in i den sovjetiska satellitbanan.

I ljuset av verkligheten så blir de kulissartade geopolitiska strategibildningarna alltmer genomskinliga och omöjliga att skapa förtroende för.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram