Att sitta på sidan av sin egen livsväg

2015-06-22

Carl Norbergs foto.

Vi lever nu i en sådan värld och tid att vi måste inse tingens ordning för vad den är och svara upp mot detta som människor och individer. Det är det enda möjliga medvetet medvetna valet om vi skall kunna fortleva överhuvudtaget. Inte reagera med ilska eller rädsla, utan i strävan efter medvetet medvetande och därför ett överväldigande sökande efter den sanning som beskriver verkligheten och därmed ökad förståelse för våra medmänniskor.

Det är det enda valet.

Ingen kan ta ifrån oss vår rätt att välja. Vi kan följa med som offer för omständigheterna eller så kan vi skapa vår egen väg - leva vårt eget liv - uppleva våra egna känslor baserade på verkligheten så gott vi kan. Vi kan vara uppriktiga mot den sanningen när som helst vi så väljer, eller så kan vi gå tillsammans med sveket mot oss själva längs livets väg och täcka upp för lögnerna överallt omkring oss och för att få gå genom livet och tänka, det är så självbevarande. Vår utvecklingsmöjlighet ligger i vår eviga ofullkomlighet.

De säger att gamla hjulspår är bara en grav med ändarna utsparkade. Jag håller med helhjärtat. Det är den känslomässiga dödens signatur.

Rädslan för att bli rädd kallas ofta feghet just eftersom den verkar så förlamande. Detta är nu inte bara upprörande utan bokstavligen kostar just denna feghet människor, deras barn och resten av oss, våra liv. Vi kan bara hålla oss själva till svars för en sådan feghet, rädslan för att konfrontera sig själv. Var och en av oss. Om vi inte kan stå upp mot den. Och det är ett individuellt val, inte ett gruppval.

Vi skapar varje svar för oss själva. Och när vi besvara samtalet med oss själva uppriktigt blir vi medvetet medvetna och vi vidtar åtgärder. Det är det enda rationella svaret. Vi kommer inte att berätta för andra att det finns någon morgondag, eftersom det inte kan finnas en sådan om vi inte gör någonting själva åt oss själva. Vi vidtar lämpliga åtgärder i våra egna liv först och vi flyttar oss vidare mentalt för att samtidigt förbereda våra nära och kära för vad som kan vara de omedelbara konsekvenserna av vad vi har insett pågår och hur man kan undvika eller mildra detta. Vi ändrar våra matvanor och köpvanor, vi omvärderar vår försörjning, personliga tankemässiga bilagor och levnadsvillkor.

Hela tiden delar vi intelligent passionen för vad vi har upptäckt för att vara sant och de möjliga konsekvensernas innebörd av detta.

Det kallas att bli medvetet medveten. Och det är inte bekvämt. Det är en hel del hårt arbete, absolut, och kräver en hel del mod. Men egentligen agerar vi bara på ett ansvarsfullt sätt när vi gör det, helt enkelt att göra det som är rätt. Det är inte en så stor grej - om vår prioritet är hur vi påverkar andra genom att först påverka oss själva, och släppa gamla beteendemönster och ägodelar som vi kallar "komfort".

Det är ganska mycket den nedersta raden i saken. Godkännandet av att verka för komfort. Men om ens en av dessa inbrytningar av styrvektorer står klart för människor och då hela deras värld hotar med att vändas upp och ned, när två eller flera börjar visa sig, då blir obehaget ganska intensivt och det är då beslutet sker. Antingen de håller fast och driver denna nya linje av en väckt tanke eller så stänger de bara av den av rädsla för att ifrågasätta sig själva och sina egna föreställningar rädslan för det okända i dem själva.

Det handlar alltså om komfort. Och vilken vilseledande sak som det nu är! Kalla det sömnen, bedövning till glömska eller vad du vill, men inte för medvetet medvetande.
Det är den endemiska grunden till dagens fördummade samhälle. Detta är anledningen till att utbildningssystemet har som främsta mål sedan långt tillbaka i tiden, att bedriva konditionering av mänskligheten från barndomen till att inte tänka analytiskt utan att bara upprepa allt som står i deras omsorgsfullt skulpterade läroplan. Att tänka fritt är stort men att tänka rätt är större.

Men mest av allt rätt är att inte ifrågasätta myndighet.

Vi ser detta i nyheternas cykel dagligen och hur människor reagerar, eller ska jag säga inte reagerar. De är dresserade att till dess att de så kallade myndigheterna bestämmer vad som verkligen hände är det inte tillåtet att göra någon form av egen bedömning i saken. Oavsett hur uppenbart det är, oavsett om det är "självmord" av en framstående whistleblower med flera omöjliga skott i huvudet eller tydligt manipulerade false flag händelser, kommer de inte att fatta ett beslut förrän de får "signal" om det är OK att tänka på det sättet.

Egentligen är det mycket mer uppenbart än så. Meningslösa krig kostar miljontals oskyldigas liv, förgiftad mat, luft och vatten, förstörda resurser, manipulerade ekonomier som drivs av elitistiska bankirer som aningslöst meningsfullt lånar ut pengar med villkoren för "ränta", finansiella spekulationer till varje pris för mänskligheten, ett medicinskt system som bygger på sjukdomsetablering i stället för hälsa, medial sinnesförgiftning av barn och vuxna, drakoniska ekonomiskt nödvändiga nedskärningar av någon outgrundlig anledning, och om och om igen.

Varför är det inte självklart att människor inser att något är allvarligt fel, och att händelsernas utveckling uppenbarligen är avsedd att vara precis som den är? Tror dessa människor verkligen att det kommer jämna ut sig, särskilt med uppenbart maktgalna korrupta emotionellt självförståelsemässiga pygméer som ansvariga?

Det är det vanliga som de kommer att berätta. "Ge det tid, vi bara gå igenom en konjunktursvacka. Allt fungerar ... " bla bla bla. Varför? Eftersom det är vad de vill tro. Och det konstruerade världssystemet väntar med öppna armar för att förstärka detta deras vansinne. Och "framför allt, om miljontals andra påstår att de känner samma känsla som jag känner, så kan den ju inte möjligen vara fel grundad."

Jag har fortfarande svårt med folk som inte är villiga att erkänna vad som uppenbarligen utspelar sig framför deras ansikten. Det är ett frivilligt spel med sinnena, som människor spelar med sig själva för att motivera vad det är som de tror att de vill ha. Detta är massivt kontinuerligt förvärrat av en rad taktiska överväganden av social ingenjörskonst, av vilka många har motivet att skapa just den kognitiva formatering och de önskningar människor nu så benhårt försvarar.

Men det är ingen ursäkt för bristande enkelt medvetet medvetande och uppriktigt sagt är det helt meningslöst.

Vi kan inte skylla på dessa manipulatorer för allt. I slutändan har vi alla ett fritt val. Att tydligt se och adressera vad som finns rätt framför våra näsor, oavsett hur väl som det säljs in eller är förklätt, det är vårt mänskliga ansvar. Att människor skulle avstå från denna inneboende rätt och förmåga undgår mig och min förståelse helt. Att välja att bli sittande på sidan av livets ensliga väg i evig väntan på någonting som inte kan komma förbi, förefaller försiktigt sagt dumt.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram