Att skapa sig ett momentum

2015-05-21

Vi antar att Grekland nu "uppmärksammat" det Ukrainska Moratoriet - grundat på bankirbanditism - och att Tyskland har "börjat bli" varse att det grekiska skadeståndskravet kommer att understödjas av Ryska arkivuppgifter, vilka kommer att ge bilden av att motivera Tyska eftergifter och motverka - revidera - vidare Tysk samverkan med Anglozionisthegemonin. Tyskland kommer alltså att välja Sidenvägen och detta kommer att ha skapats genom det Ukrainska moratoriet, vilket blir ett billigt pris för Ryssland att betala för att spräcka ZIONATO och för att vidare kunna mjuklanda sina egna berörda delar av det överskuldsatta enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet.

ECB är å sin sida, upp till sina ögonglober simmande runt i obetalbara grekiska skulder som det innehar bokförda som tillgångar i balansräkningen. ECB kommer inte att ta en förlust på dessa grekiska papper i sina böcker, eftersom då rasar alltihop som det korthus det är.

Eftersom Grekland inte har ekonomiska möjligheter att betala tillbaka vad det nu är av ca € 112.000.000.000 av kreditexponering mot Grekland i ECB: s böcker, har ECB bara två alternativ.

ECB kan driva € 112.000.000.000 av den grekiska skulden som den förfogar över till de nationella centralbankerna i euroområdet och vidare upp på ryggen av skattebetalarna i de länderna, vilket är politiskt ohållbart. Eller det kan konfiskera insättares pengar i grekiska banker, som man gjorde på Cypern.

Så frågan är nu egentligen bara vad som kommer att ske först och rimligtvis så måste ECB agera proaktivt för att inte helt bli utan problemformuleringsinitiativ.

God morgon

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram