Illusioner i ljuset av verkligheten

2015-02-24

20150222_drachma4

En ny dag och mitt varma tack till alla som bidrar till upplysningsarbetet.

Vi ser överallt samma avsaknad av ekonomi i politiska svar på statsskuldskrisen i Europa.

Först av allt, eftersom krediter skapas utan beloppet för sin egen räntekostnad så uppstår ett evigt växande krav på skuldsättning vilket ackumulerar ett lika ovillkorligt växande räntekostnadskrav. Det är den enda anledningen till att det är en kris eftersom i stället för att skriva av den del av skulden som inte kan betalas, liksom tidigare, att egentligen ingenting alls av skulderna kan betalas på lång sikt, så har borgenärerna krävt det omöjliga- att alla skulder betalas.

I ett försök att uppnå det omöjliga, så har skuldtyngda länder, som Grekland, tvingats att minska ålderspension, avskeda statligt anställda, minska på sociala tjänster såsom hälsovård och utbildning, sänka lönerna, och säljer offentlig egendom såsom hamnar, kommunala vattenbolag, och det statliga lotteriet.

Dessa åtstramningspaket berövar regering intäkter och befolkningen i köpkraft. Följaktligen faller konsumtion, investeringar, och offentlig konsumtion, och ekonomin sjunker stagnerar. När ekonomin stagnerar, blir den befintliga skulden en ännu större andel av BNP och blir ännu mer ohanterbar.

Ekonomer har vetat om detta ända sedan John Maynard Keynes lärde ut detta till dem på 1930-talet. Ändå finns det inga tecken på detta som grundläggande ekonomisk tanke inom politiska strategi för statsskuldkrisen. Varför? Tjaae, för att då skulle man numera tvingas till att erkänna vad som egentligen utgör det fundamentala och i allt avgörande problemet, vad allt egentligen handlar om. Att ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system till grund för arbetsdelning är ren galenskap för att samhälle och egentligen bara innebär en alltmer illa dold fascism och finansiell diktatur. Att ha medverkat till upprätthållandet av sådant vill ingen emotionellt outvecklat politiker erkänna, de vill ha yttre bekräftelse, bara det.

Ekonomer verkar helt enkelt ha försvunnit från jorden. Eller, om några är fortfarande närvarande, har de kanske förlorat sina röster och kan inte tala.....

King-World-News-Paul-Craig-Roberts-Governments-And-Media-Lying-To-People-As-Elites-Enslave-Humanity-1728x800_c

Så istället, Demokrati och fri marknad kapitalismen var grundade på konspirationsteorier. Den hyfsat kända Magna Carta, konstitutionen och självständighetsförklaringen för Amerika och andra rätt välgrundande västerländska dokument var baserade på konspirationsteorier. Grekisk demokrati, fri marknad och kapitalismen är också baserad på konspirationsteorier. Om än inte alltid så logiskt konsistenta. Men det var som sagt den gamla onda tiden ... Saker har nu ändrats.

Den CIA myntade nämligen begreppet konspirationsteoretiker 1967

Vilket gjorde att allt kom att förändras under 1960-talet.

Närmare bestämt i april 1967 CIA skrev en kommuniké som myntade uttrycket "konspirationsteorier" ... och rekommenderade metoder för att misskreditera sådana teorier. Kommunikén markerades "psych" - en förkortning för "psykologiska operationer" eller desinformation - och "CS" för CIA: s "Clandestine Service" enheten

En lite summering av den taktik som CIA s kommuniké rekommenderar som motargument:

* Hävda att det skulle vara omöjligt för så många människor att hålla tyst om en så stor konspiration.

*Gör folk vänliga till att attackera angripare på CIA, och pekar tillbaka till "officiella" rapporter.

*Hävda att vittnesmål är opålitliga.

*Hävdar att detta är gamla nyheter, som innebär att "inga betydande nya bevis har framkommit".

*Ignorera konspirationspåståenden om diskussionen om dem redan är för aktiv.

*Hävdar att det är oansvarigt att spekulera.

*Anklagar teoretiker för att bli förgiftade av och förälskad i sina teorier.

*Anklagar teoretiker vara politiskt motiverade av motverkande ismer.

*Anklagar teoretiker för att ha ekonomiska intressen i att främja konspirationsteorier.

Med andra ord, skapade CIA: s hemliga enhet de argument som vi alla har sett prov på vid otaliga tillfällen för att attackera konspirationsteorier som otillförlitliga, redan på 1960-talet som en del av sin psykologiska krigföringsverksamhet..jag drar mig förresten till minnes något om svensk samverkan i detta till och med längre fram i tiden. Känn igen dessa taktiska argument och ni vet direkt vad ni har framför er, medveten eller omedveten.

Emotionellt ointelligenta men logiskt intelligenta gangsters styr belästa - hårt kognitivt formaterade - busar för att kontrollera nyttiga idioter.

King-World-News-You-Are-Being-Lied-To-The-West-Is-In-Bad-Shape-Particularly-The-United-States

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram