Lev nu för att utvecklas

2015-01-07

10877479_818544538202652_732824037_n

Att se och få många intryck ger inte nödvändigtvis visdom. Visdom är som vi helat smärta. Så ibland är priset för att bli mer medveten att se mindre. Att mer söka medvetenhet om sig själv - att förstå sig själv och de egna känslomässiga reaktionerna. Det gör ont när knoppar brista.
Världsliga strävanden är därför också i allt väsentligt emotionella distraktioner och illusioner som hindrar oss från att hitta den plats inom oss själva som vi egentligen söker efter.
Denna plats finns endast i NU och den kan aldrig finnas någon annanstans än inom oss själva för vi kan bara leva nu och aldrig annars. Vår del av verkligheten existerar bara nu och inom oss och aldrig annars.
Och det är helt och hållet den plats där nu är DU och Du är nu – i medvetandet.
Det är även den plats vi skapar och som finns bortom alla tankar, känslor, begrepp och föreställningar – som skapar frånvaro från här och nu. Vi kan aldrig bli medvetna om allt utanför oss själva, vi kan faktiskt aldrig ens bli fullt medvetna om oss – i – oss själva. Men därför så måste vi också alltid sträva efter att öka vår emotionella självförståelse – vår medvetenhet, om den inte skall minska och göra oss mindre medvetna.
Allt avslöjas i detta, precis allt, det är allt någon någonsin behöver … det finns inom oss. Just nu. Var annars kan vad - som är du – dina känslor – existera? Ingenstans.
Men vad betyder detta och hur gör vi för att hitta dit? Genom att stoppa det godståg av ändlösa emotionellt skapande tankar som vi själva trollar fram genom att koppla oss själva och våra känslor till förledande och ännu värre emotionellt skapande yttre intryck av rädsla – vilket gör oss irrationella. Genom att släppa de materiellt betingade önskningarna och de känslor som skapas av vårt emotionellt kognitivt formaterade ego. Vi måste släppa vårt ego för att kunna utvecklas och gå vidare.
Genom att helt enkelt inte vara ute ur - borta från - betraktelsen av att försöka förbättra vår emotionella självförståelse, att sluta förvänta eller kontrollera yttre betingelser. Att medvetet närvara emotionellt i oss själva i förhållande till vårt nu.10877479_818544538202652_732824037_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram